Dokončil jsem stavbu patlákového projektu . Je to Eduard 1:48 Limited Edition Avia S-99. Model už mi nějakou dobu ležel v kitníku, takže asi nastal jeho čas. Začal jsem v pátek 15.9. a dnes stavbu dokončil. Má to spoustu chyb, ale to bych nebyl já...... Zbarvení jsem si vybral : Výcvikové centrum stíhacích pilotů, letiště Planá u Českých Budějovic, 1947. Barvy Gunze a MRP, chemie od Miga. Když jsem to fotil a pak se díval na odstíny RLM 02 při různých světených podmínkách, napadlo mě, že hádat se o ten pravý echt odstín barvy ( jakékoliv ) na fotce je poněkud pošetilé... Tak já jdu zase něco patlat ....
Dneska jsem navštívil letecké minimuzeum v Malhostovicích ( u Tišnova ) . Ačkoliv to mám z Blanska prakticky za kopcem, vůbec jsem neměl tušení, že zde něco takového je. Doporučení jsem dostal jenom náhodou od přítele mojí švagrové, který v Malhostivicích bydlí a ví, že se o letadla zajímám. Je to soukromý pozemek u rodinného domu. Někdo si holt vykope bazén no a tenhle nadšenec svoji zahradu plní letadlama. Má L-29, MiG-15, MiG-21UM a Mi-2. Je to fakt nadšenec a bylo vidět, že tomu dává všechno. Součástí minisbírky je i autobus, který má v interiéru malou expozici věnovanou výzbroji a výstroji, včetně fantastické kolekce vystřelovacích sedadel. Majitel mi říkal, že je fanda do záchranných systémů letadel a dal mi výklad, ze kterého bylo cítit, že tomu fakt rozumí a ví o čem mluví.
P.S. Nikdy bych neřekl, jak blbě se do té Mi-2 leze
I když to tak nevypadá, pořád se snažím něco patlat. Momentálně je asi nejblíž finále Bf-109F-2 od Eduardu, je to Overtrees a dekály SBS. Zatím to vypadá nadějně.
V rámci slevových akcí jsem nakoupil pár kousků, i když už jsem se zařekl, že nic kromě Eduardu v 48 a edici PP kupovat nebudu. No nakonec díky neodolatelné slevě na MN Modelář přistál v kitníku He-111H-3 a A-26K , oba od ICM v měřítku 1:48. Takže bude asi o zábavu postaráno.
Tak Španěl je hotový. Model Eduard Bf-109F-2 , měřítko 1:48, edice Overtrees, barvy MRP a Gunze C, chemie Ammo Mig. Dekály SBS, Španělské letectvo, základna Morón, škola leteckých stíhačů ,1943. Stavba se nakonec proměnila v malou pohromu, praskla mi kabinka, zlomil jsem ostruhu a samozřejmě odlámal při washi klapky. Tak jsem to dal zase do hromady a doufal, že z toho nakonec něco vyleze . Ještě štěstí, že mám žlutý kontejner celkem daleko. Martin