Dne 18.10.2024 bylo ModelForum ochromeno technickou závadou na harddisku. Bohužel náprava trvala déle, za co se omlouváme. Stav ModelFora byl obnoven ke stavu z 17.10.2024.
Pokud vím, tak na trupu byly znaky opravdu větší než na křídlech.
Akorát, že tys, Martine, nejdřív nafíkal bílou a pak zbytek? V životě jsem to sice znaky nestříkal, ale asi bych začal modrou. Takhle ti tam lezou bílé okraje.
Jinak to ale vypadá super.
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM
Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)
Nakonec to dopadlo docela se ctí, díky Jo jo, je fakt, že na části okrajů bílá leze, ale za to si můžu sám. S modrou jsem se nějak nechal unést a udělal se mi větší schod, který chtělo přebrousit. A probrousil jsem se na bílou. Šel jsem do toho s tím rizikem, páč kdybych to dělal opačně, tak by zase hrozilo, že budu mít za: a/ nepravidelné hvězdy, páč ta opačná maska se hrozně kroutí a přenoska, co mám doma, nějak málo lepí, při odlepování z papíru masku neudrží b/ nejsem si jistý, jak by bílá na modrou kryla; takto jsem jí dával na černou a to je luxus c/ přehnal bych to s bílou, kterou bych musel obrousit, a zase bych měl zubaté hvězdy, kde by semtam na okraji hvězd prosvítala modrá (pravda, asi by to tolik nesvítilo) Prostě výmluvy, no ... Kdybych si dal ještě více záležet, asi by se dalo i bez okrajů ... ale tohle je fakt jen takový rychlomodel, s ničím se nesrat Je to jen dvaasedma, a ty já přece nestavím
martin pekná práca , tu vidím velkú výhodu striekania znakov dopredu , kde k presvitu bielej nemôže dôjsť kedže okolo vymaskovaných kokárd vrstvíš kamuflaž , je mi jasné že kedže si menil marking naposlednú chvílu tak s tým už nič nešlo spravit , a máš pravdu mal by si začat poriadnu štvrtku
Je to tak, jak píšeš; do poslední chvíle jsem myslel, že použiju obtisky, ale totálně jsem se s nima nemohl srovnat (to se mi ještě nestalo), tak jsem hledal náhradní řešení; a ještě, že jsem doma našel masky a dopadlo to aspoň tak, jak to dopadlo Neboj neboj, na jedné (tajné) čtvrtce finišuju. Jestli bude pořádná, to úplně nevím, ale snažím se stíhat ji k vám do Martina Spíš mě teď štve, že jsem hawka nedal raději ve čtvrtce od Hobby Bosse, bylo by to asi tak stejně práce.
Klasikou, namíchané Vallejo na štětec (tmavě šedá) s kapkou vody a nejtenší (2/0) štětec s přírodním vlasem, co jsem doma našel Musím přiznat, že jsem se inspiroval Fidoovou P-40, co byla tento rok v Modeláři, tam má obouchání zespodu provedené super.
Přidal jsem základ obouchání i shora na místech, kde se osádka především pohybovala. Ono to teď docela svítí, ale po washi a dalších patinovacích technikách to opticky splyne; nakonec ještě doladím pastelkou.
Je fakt, že je to maličké, na čtvrtce by se to vyjímalo líp ... čím dál více mě štve, že jsem nedal raději tu Ale jděte, jsou i tací, kterým to jde líp; chce to zkoušet, jde to nacvičit - podle mě je základem dělat co nejmenší "ťukance" a skládat je vedle sebe, ne táhnout štětcem. Velikost není problém, horší je vytvořit tvary, které jsou věrohodné a neopakují se. A taky rozmístění, všude tam mám ještě rezervy. Ale díky