Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2015
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

11/2015

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 11/2015

Příspěvekod sanyo » 22 lis 2015, 23:16

Josef Maier píše:
sanyo píše:Stále mi v obsahu chýba aj nejaká tá "lodička". Tu na MF sa objavujú krásne stavby - v Modelári ani jedna... Prečo? :cry:

Ahoj,
jestli to třeba není tím, že lodičkáři sporadicky :? (t.j. velice málo) používají "šmudling" (tento výraz jsem nevymyslel, našel jsem ho zde u "lodičkářů", a docela se mi líbí (:) ) od jedné nejmenované firmy ????? Tak co vlastně s nimi (myšleno tím pro "publikování článků" ................ "nepoužitelní" :oops:

To neviem :lol: :lol: :lol: ale myslím si že také modely Milana Kuliffaya (lietadlové lode 1/700), Ottu Geržu alebo Unreala (ponorky 1/72 - 1/144), lode Zdenka Krčmára, prípadne famózne lokomotívy Ondreja Nadrchala mohli byť klenotmi medzi modelmi prezentovanými v Modelári (netuším či ich redakcia niekedy v minulosti oslovila, prípadne či ponúkali redakcii spoluprácu, prípadne aké iné prekážky existujú prečo sa ich modely neobjavujú na stránkach Modelára).
A myslím si, že by sa bolo na čo pozerať a čo písať do článku (v ich stavbách prevláda "urob/uprav si sám syndróm") . [-o<
recepty: https://www.domacakuchyna.sk
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 22 lis 2015, 23:37

ono na tom smudlingu asi nieco bude.
jeden a ten isty model.
tento sa do modelara dostal:
viewtopic.php?f=166&t=86364&hilit=KN+250
tento nie:
viewtopic.php?f=7&t=84452&hilit=KN+251
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk Krčmář » 23 lis 2015, 08:48

Moje CV 9 viewtopic.php?f=175&t=70945 výjde kolem Vánoc v Novinkách, článek byl nabídnut do Modeláře, ale vyjde v Novinkách. To samé platí i o Yamatu, tento model je i dost ušmudlaný ale i přes to neměl šanci 8-) model vyšel v Polsku a Plastic planet. Článek do Modeláře s největší pravděpodobností již nenabídnu, nemám čas ani náladu se doprošovat. Co se týče Modeláře jako takového, já osobně ho už asi rok nekupuji, z lodiček v něm stejně nic nenajdu a pokud potřebuji něco na zakázkové modely vystačím si s internetem.
http://zetmodel.webnode.cz/
http://www.plastic-hobby.com/
Zdeněk Krčmář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod foxbat » 23 lis 2015, 09:08

Taky nerozumim, proč nejsou v časopisu lodě, ikdyž nabídky zjevně jsou. Pro mě byly např letos velkým zpestřením stavby kamionů, které se párkrát objevily. Lodě by myslim taky měly co dát.

Je pravdou, že nám technika trochu zamrzla na stereotypu, krom GAZe ala autobus, nic moc objevného poslední dobou. Přitom zajímavých stavebnic je teď na trhu dost. Jsou to vše špičkově postavené kousky - o tom žádná, ale už teď si vlastně ani nepamatuji, co bylo v minulých číslech. Letadla mě za poslední dobu rozhodně oslovila více.
Musel jsem to napsat!!!!

Zdeněk Pomajbík

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
foxbat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 24 lis 2015, 10:13

K viacerým veciam z tohto vlákna sa vyjadrím v mojom ďalšom článku v Modeláři 12/2015, takže čítajte, kupujte a podporujte aj naďalej.
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jezevčík » 24 lis 2015, 16:01

Ad KN-250 ten žlutý byl publikován, protože autor se se mnou spojil, nabídl článek, zpracoval článek, poslal mi ho do redakce a nedával stavbu na MF. Ten zelený publikovaný nebyl, protože autor publikoval na MF, neudělal článek, neposlal ho do redakce. Takhle jednoduché to je.
Paranoiu okolo "śmudlingu" už se mi nechce komentovat, protože je to furt dokola. Furt vysvětluju - jak tady, tak osobně, tak v různých kotlích a nic z toho, tudíž to tady znovu vysvětlovat hodnotím jako další ztrátu času. Kdo si o tom chce popřemýšlet, ten pochopí i sám od sebe, kdo nechce, tomu nepomůže ani vysvětlení, ale bude za tím hledat zase něco jiného.
Ad Sidolux - Článek o něm samozřejmě publikován byl, dokonce dva, byl i článek o laku Sportakryl. Spoustě lidí dělají tyhle laky krupici, občas při styku s vodou nebo některými dekálovými vodami na povrchu mléční a pokud vím, zatím se nepodařilo nalézt jasný důvod proč. Další věc je, že si nepamatuji, že by ho někdo z autorů, kteří píší do Modeláře, používal, protože, jestli to dobře chápu, dokáže se chovat nevyzpytatelně a daní modeláři mají k dispozici spolehlivější přípravky. Nicméně když ho někdo použije, článek mu kvůli tomu rozhodně nestopnu nebo nezcenzuruju, jak se tady naznačuje.
Ad lodičky - U nás prostě není dost lodičkářů. Zeptejte se nějakého dovozce, kolik se čeho prodá. Řádově jednotky až velmi nízké desítky kusů. Maximálně! Polský trh je s tím naším zcela nesrovnatelný - jak poměry mezi jednoltivými modelářskými branžemi, tak absolutními čísly. Pokud dám článek na loď, musím vyřadit něco jiného. Když vyřadím něco jiného, získám dostatek čtenářů, kteří si koupí Modelář kvůli lodi, a vynahradí to číslo těch, kterým tam bude chybět to jejich téma? Jsem si jistý, že ne. Když Eduardi řeknou, že nebudou vyrábět Mi-24 1:48, už i zarytí modeláři chápou, že je za tím prostě ekonomika, ne nenávist vůči Mi-24. Nechápu, proč nejste stejná komerční měřítka ochotni pustit i k Modeláři? Prostě se některá témata prodávají víc (mnohem víc).
V Modeláři nejsem proto, abych dělal časopis, který se mě osobně líbí (vypadal by nejspíš trochu jinak), ale časopis, který se bude co nejlépe prodávat. Pokud mají v Plastic Planet zato, že jim lodě pomohou zvednout prodej, tak jim přeju hodně štěstí, ale já v Modeláři touhle cestou nepůjdu, protože nechci dostat výpověď a prodejní čísla mi rozhodně dávají za pravdu. Navíc doporučuju přečíst si místní starší diskuse, když jsem to s lodičkami zkoušel... Pokud článek o lodičkách, ta nějaký s všeobecným přesahem.
Ad Ondřej Nadrchal: jeho články bych v Modeláři určitě rád, už jsem se s ním na tohle téma myslím i v minulosti bavil, ale psal mi, že chce publikovat na MF, tudíž je to no-go...
Jezevčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tety » 24 lis 2015, 17:24

Jezevčíku, mám Modelář rád a jsem pravidelný čtenář a kupovat si ho nepřestanu už jen kvůli tomu, abych byl trochu v obraze, co se děje nového, takže doufám, že to nebereš nějak ve zlém. Kupuju ho od roku 2006 a je fakt, že některá čísla jsem odložil hnít kamsi na chatu, ale za posledních 9 let článek konkrétně třeba o tom Sidoluxu nevidím a projíždím to už dobrou hodinu. Je možné, že bude zrovna v něčem, co nemám při ruce...
Tety

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 24 lis 2015, 18:06

Jezevčík píše: Pokud dám článek na loď, musím vyřadit něco jiného. Když vyřadím něco jiného, získám dostatek čtenářů, kteří si koupí Modelář kvůli lodi, a vynahradí to číslo těch, kterým tam bude chybět to jejich téma?

Tak na toto by som reagoval otázkou: koľko čitateľov pritiahla tá blbosť s tým zdochnutým koňom?

Myslím si že jedna loď ročne žiadneho čitateľa neodradí od kúpy Modelára.
sanyo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Braun » 24 lis 2015, 19:11

sanyo píše:
Jezevčík píše: Pokud dám článek na loď, musím vyřadit něco jiného. Když vyřadím něco jiného, získám dostatek čtenářů, kteří si koupí Modelář kvůli lodi, a vynahradí to číslo těch, kterým tam bude chybět to jejich téma?

Tak na toto by som reagoval otázkou: koľko čitateľov pritiahla tá blbosť s tým zdochnutým koňom?

Mám pocit, že sa tu plače na zlom hrobe :o tú jednu loď ročne totiž musí prve niekto postaviť, nafotiť, napísať text a odoslať do Modelára...a to sa nie každému chce,prípadne na to nemá väčšina modelárov podmieky alebo čas... pochybujem že ak by sa do redakcie dostal naozaj kvalitný článok o lodi že by ho neposunuli do tlače. Len sa prve do toho musí niekto vôbec pustiť a dodržať určité podmienky...nepublikovať na MF a podobne...
Forza!!! Marina Veneta

B-26 Marauder 1:48
P-47 Big Squaw 1:48
Bf 109G-10 Eduard 1:48
Bf 109G-2 MERSU Eduard 1:48
FW-190A4 Eduard 1:48
Martin Braun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod foxbat » 24 lis 2015, 19:21

Zdenek Krcmar je malo kvalitni stavitel lodi??
Musel jsem to napsat!!!!

Zdeněk Pomajbík

foxbat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Baláš » 24 lis 2015, 19:32

On je ale dost veliký rozdíl mezi pojmem "kvalitní model" a "kvalitní článek".
David Baláš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Braun » 24 lis 2015, 19:33

foxbat píše:Zdenek Krcmar je malo kvalitni stavitel lodi??

To som niekde napísal?!
Forza!!! Marina Veneta

B-26 Marauder 1:48
P-47 Big Squaw 1:48
Bf 109G-10 Eduard 1:48
Bf 109G-2 MERSU Eduard 1:48
FW-190A4 Eduard 1:48
Martin Braun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod foxbat » 24 lis 2015, 19:46

Kolega Krcmar psal do Modelare leta, tak urcite vi, co se od nej ocekavalo ... to jen jako reakce , ze redakci chybely kvalitni clanky o lodich.
Musel jsem to napsat!!!!

Zdeněk Pomajbík

foxbat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 24 lis 2015, 20:06

Pánové- rozhodněte o úspěchu časopisu svou peněženkou. Já tu stovku dám za jiný, pro mne čtivější časopis. 8-)
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sanyo » 24 lis 2015, 20:16

Martin Braun píše:
sanyo píše:

Mám pocit, že sa tu plače na zlom hrobe :o tú jednu loď ročne totiž musí prve niekto postaviť, nafotiť, napísať text a odoslať do Modelára...a to sa nie každému chce,prípadne na to nemá väčšina modelárov podmieky alebo čas... pochybujem že ak by sa do redakcie dostal naozaj kvalitný článok o lodi že by ho neposunuli do tlače. Len sa prve do toho musí niekto vôbec pustiť a dodržať určité podmienky...nepublikovať na MF a podobne...

Rád by som upozornil, že som reagoval na tvrdenie, že článok o lodi nepritiahne dostatok čitateľov (viď citáciu z Jezevčíkovho príspevku). Poznámka o tom, že nie je dosť schopných modelárov je v tomto kontexte trochu mimo.

Mojou otázkou som len chcel upozorniť na fakt, že v Modelári sa z času na čas objavia články, ktoré sú mimo "modelársky mainstream zaručujúci ekonomické zisky z predaja" . V tomto kontexte odôvodnenie prečo redakcia nebude články obsahujúce modely lodí zaraďovať do obsahu časopisu je minimálne podivné.

Len na okraj - ja osobne som predplatiteľom časopisu, čiže dopredu neviem aký bude obsah časopisu, ale rád by som (aj touto cestou) vyjadril svoj názor na jeho kvalitu a obsah (myslím že ako sponzor budúcich čísel mám na to aspoň trochu nárok)
sanyo

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2015