Mne sa veľmi páči aspoň po tej stránke ako si ho zložil. Neviem ,dával si aj patinu ? moc sa v nej nevyznám. Tak to neviem , posúdiť , no aj tak sa mi zdá jednofarebný , bývali štugy také ?
Asi by to chtělo minimálně udělat něco s barvou pásů. Vodící trny a hrany článků, které jsou ve styku s povrchem byly většinou ojeté na kov. Koukni se někam na fota a uvidíš. A taky trochu poladit pojezdová kola (jiný odstín gumových obručí). Jinak dobrý.
Zkusím odpovědět všem.. Patinas tam je U kol jsem použil tankovou šedou a černošedou,od agamy jako lihovky..ta černošedá oproti tankový je více černá,ale ono to utlumilo ten kontrast zaprašení,a oleštění pasu jsem naznačil tužkou,jinak dle fotek,a to jsem se divil,ty pasy tolik ošoupany nebyly..u těch zubu,jen okraje.pak ty patky co se dotykali země,a oleštěný byly plochy po kterých jely kola,ale kovový,tzn jen ty napínací..od těch gumovejch byly jen pogumovany by se dalo říci.. Jsem tedy netušil,že bojove stroje byly domláceny jako by s nima jezdili po kamenolomu se zavazanejma očima,nehledě že na pokroucení blatníku apod už by třeba byly lepty a nebyla to krabičkova stavba.... Jinak k patině,asi se mi to moc nepovedlo,ale stroj by měl bejt dost zaprášenej,z prašnejch ruskejch stepi.. Pokud jsem na něco neodpověděl,se předem omlouvám
Pásy natri nejakou hrdzavou a až potom na ne daj pigmenty. A vela pigmentov.... a na korbu sa tiež nemusíš báť pridať. Ovšem všetko s citom, radšej potom ešte pridať ako krkolomo sa snažiť ubrať. Keď ho maloval kamoš, tak som pri každom kroku stál za ním, dýchal mu na krk a diktoval som mu azda každý pohyb ruky. Ak sa mu nedarilo, zobral som mu štetec a názorne ukázal (kamoš začal modelárčit) a takto na ňom zatial s mojou pomocou pokročil. A obruče daj normál čiernou, aj tak sa to utlmí....
PS tie stečeninky na blatníku som mu namaloval ja, ale ani muk
No nevim...všichni furt křičí REZ REZ REZ ! ! ! Já nevim.....já rez neumím,tak rezavé tanky nedělám...ale ...na pásy používám gunmetal jako základ...a dotvořím je do podoby "zašlého kovu"....NIKDY ne rezavého...to jen v případě,že by to byla dlouhodobě odstavená mašina... A to řikám jako bývalý tankista...i když nám T-72 stálo na míéstě 14 dní a semtam sprchlo,na pásech té rzi bylo MINIMUM...sotva semtam flíček...a materiál pásů se až tak moc nezměnil.Mašina,která jetzdila nemohla mít orezlé pásy...zašlé snad (místy)...ale orezlé ani omylem...
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš..... Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
Môj tatko bol tiež na vojne tankista, ale odtiene na pásoch mi nevedel povedať, nevšímal si to zrejme..... myslím, že tieto fotky hovoria za všetko. Fotil som to na výročí vzniku Rakúska vo Viedni.... pojazdný Leopard 2A6.
tak to co je na těch fotkách spíš vidím je prach.. ta koroze sním spíše splýva...oleštění na kov je na mém modelu udělané tuhou,proto tak není vidět,rozhodně stříbrná by neodpovidala..ale asi je fakt,že jsem měl zkusít hnědej prach než ten šedivej od agamy..no snad jindy..
Jasné, to okolo vylešteného pásu je prach - zachytený v hrdzi. Keď som to fotil, skúšal som ho otrieť o prst, a nešiel dole ani za svet. Hrdza je drsný, pórovitý povrch, a v takom sa prach drží velmi dobre. Ani voda ho nedá dolu. Na okrajoch článkov a na ich bokoch je jasná svetlá hrdza. To ojazdenie tuhou je vynikajúca metóda, na prach odporúčam buď CMK alebo MIGa, je to jedno, závisí to od odtieňa (mig ponúka viac odtieňov) ale na obe značky je naj migov thinner for washes. S pigmentom ,,zaobchádza,, úplne inak ako bežné riedidlo, preto vrelo doporúčam.