První samokřídlo vybavené proudovými motory. Bratři Hortenové nestihli prototyp V3 dokončit což je dobře, mj. ho tak nikdo nerozbil při zkušebních letech jako V2 a zachoval se do dnešních dnů. Mě to navíc umožnilo při stavbě popustit uzdu fantazii. A i když mám k různým co-by-kdyby poněkud rezervovaný postoj tak musím říct, že jsem si barvení docela užíval.
Model jako takový se Revellu docela povedl, moc ale nechápu proč např. rytí místy přechází z negativu do pozitivu anebo proč místo výstupních rour motoru je jen díra směrem k podvozku. Takže jsem něco málo přeryl, udělal trubičky k motorům a trochu vylepšil kokpit za použití zbylých leptů z Me 163B a zaměřovače Quickboost.
Barvení jsem pojal jako experiment pro vyzkoušení nových postupů, nahoře je pokus o hady, dole jsem loupal RLM76 ze žlutého podkladu. Patina je trochu výraznější ale v šeru vitríny to vůbec nevadí...
Ještě si dovolím upozornit na zajímavý poválečný osud předlohy - zkoumal ji Northrop-Grumman při vývoji B-2 a v roce 2008 byla postavena replika pro výzkum stealth vlastností, více na Wikipedii