Narazil jsem na první problém. Kovová hlaveň je asi o 6mm kratší než originální díl z krabičky. Takže po vlepení do otvoru v mantletu bude kratší. Jak to vyřešit? Uříznout 6mm z originální hlavně a přilepit to na tu kovovou?? Ptám se proto, protože kovou hlaveň chci použít poprvé a docela mě překvapilo, že nesedí s originálem...
Někteří výrobci si s tim hlavu nelámou, 6mm je dost. Zkus to porovnat s výkresem, nebo vyfotit. Určitě bych to nelepil k sobě. Buď jednu nebo druhou, ale vybral bych si tu správně dlouhou. Jde o to jak to výrobce vymyslel a zda hlaveň prochází skrz saukopf, jestli problém neni tam?
Tady jsem vyfotil ten rozdíl v délce. Na originálu je vidět zesílení v místě kde má být kanón zalepen v mantletu. To u kovové hlavně chybí. Originál přesahuje mantlet o 49mm, kovová o 43mm. Nemůžu nikde najít žádný výkres v měřítku, kde by se to dalo přeměřit. Nemáte někdo doma něco na čem by se to dalo změřit?
Délka kanonu je 48 ráží, tj. 3600mm, ale to je celková, včetně té části uvnitř. Tady to vypadá, že výrobce té kovové jaksi zapomněl!!!??? na tu část, která je v mantlu a za kterou to drží . Pokud to tak je, do mantletu bych zalepil kousek té původní hlavně tak aby byl třeba milimetr nebo půl utopený v tom saukopfu, navrtat tu hliníkovou a přes nějaký čep to spojit tak, aby spoj byl těsně utopený v mantlu. Taky jsem to už takhle několikrát řešil v 1/72...
Naposledy upravil misakGS dne 22 kvě 2014, 09:01, celkově upraveno 1
Poměřil jsem to v rychlosti dle Eduarda a tam je to od mantlu 46 mm, tzn. že tu kovovou bych o cca tu délku závitu na úsťovku zapustil do mantlu.
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Nebo to můžeš napasovat tak, aby hlaveň přesahovala korbu o necelých 43 mm.
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Když ona ta kovová má asi o 1mm menší průměr než je otvor v mantletu. Když to nepodložím tak budu muset hlídat dvě vzdálenosti naráz a to se mi nechce.