Tak to ti budu držet palce a přeji ti hóóódně pevné nervy. Každý dílek si raději vyzkoušej několikrát na sucho, než ho přilepíš. A také zjistíš, že velmi mnoho dílů je buď špatně nakresleno a označeno v plánku a nebo obráceně. A užiješ si s se všema oknama. Vím co píšu, mám už postavené 4 ks. Jestli ho dokončíš, tak vítej v klubu. A tady trocha inspirace. viewtopic.php?f=650&t=67953
tak to držím palce a radím sehnat si pořádný podklady, ty okopírovaný papíry co mají symbolizovat návod jsou fakt skoro k ničemu... ono to opravdu moc nepasuje, ale když se chce... já mám v kupě komplet interiér a boudu (dělám sanitku), trvalo to s přestávkama jen skoro rok. aby to nevyznělo nějak negativně, někdy se divím že to i celkem nad očekávání "pasuje". taky doporučuju lepit rozpouštědlovým lepidlem a pořídit si kvalitní tmely v doststatečným množství. možná je lepší dělat to komlet otevřený, pak je mu odpuštěno spousta spasovávání navíc. těším se na výsledek
Pozerám, že celkom šlapeš. Ale neponáhľaj sa. Máš tam chyby.Výrez na prednej maske nie je obdĺžnikový, ale .kopíruje prednú masku .Ďalej okružie svetiel máš nejaké hranaté. Mal si to obtočiť okolo napr. rúčky štetca, atď.Tiež sa chcem opýtať či ti sedia tie nalepené predné podblatníky s prednými dverami ak ich priložíš. Mne nie t.j. odlomiť obrúsiť a prilepiť. Taktiež pozor na nalepené perá. Tak ako to upzorňuje p.Nečas vo svojom blogu nebudú ti sedieť a budeš mať kolesá posunuté. Budeš vylepšovať podvozok?( Upínanie osi operá, nejekú kabeláž?). Zatial stačilo. A vydrž do konca. P.S. Slúžil som pri týchto autách v Kutnej Hore ako zdravoťák v r. 1977-79
Velikosti výřezu masky jsem si nevšimnul a to mám spoustu fotek. Bohužel auto už je v takovém stavu, že oprava je nemožná. Rámečky světel jsou ohýbané podle vrtáku, ale kolem té dírky se to špatně ohýbá. Měl jsem strach, že při další manipulaci to tam praskne. Na sanitku je už nedám. Ta fotka to strašně zvýraznila. Podběhy sedí. S podvozkem nic dělat nebudu.
No zatím se s tím pereš dobře. Ohledně výřezu pod mřížkou masky. Pokud by jsi vyříznul otvor podle mřížky, tak by bylo vidět do interiéru kabiny. A to si myslím by bylo horší. Takto to stačí pod za mřížkou nabarvit na černo. Motor máš krásně nalepený podle plánku, ale je to špatně. Bude ti překážet zadní část ventilového víka, až budeš dávat vnitřní přepážku. V tomto stavu budeš muset konec motoru trochu zkrátit. Cca 2mm. Správně nalepený motor je na úchyty od spodu, aby byl vodorovně. Pak tam správně sedí bez úprav. To není tvá chyba. Co se týče náprav, píšeš, že je máš dobře. Nebudu tě přesvědčovat, že nemáš. Zase je máš správně podle plánku, ale tam je otočené číslování listových per. Pravé patří vlevo a naopak. Ale na to příjdeš sám, až budeš kompletovat karosérii na rám s podlahou. Správně nalepené nápravy nevychází proti gumovým dorazům na rámu vozu. Opět chybyčka výrobce. Přední blatníky nesedí nikomu. To je stavebnicí. Okna jsou cca o půl až o 1mm větší. Je docela pracné je přesně napasovat do otvorů. Hlavně v rohových rádiusech. Také si dej pozor na správný úhel předního skla. Je dobré ho nelepit dopředu na čelo, ale až budeš mít boční díly. Pak po nanesení lepidla zafixovat střechou. Takto bych mohl psát ještě dost dlouho. Líbí se mi jak máš pěkně udělané leptané detaily. A ohledně těch rámečků světel, je to přesně tak, jak píšeš. Fotky vytáhnou při zvětšení i sebemenší detail, který na skutečném modelu je nepostřehnutelný. Mám postavené 4ks těchto Uazů a nyní stavím pátého a a ni na jednom ty rámečky nemám. A nikomu tam nechybí. Tak držím palce do dalšího postupu.
Neber mi to za zlé,že som Ťa upozornil na nejaké chyby. Mám rád proste presnosť aj keď viem, že sú to len modely,"hračky" ,potešenie pre nás dospelých!.To spomínané okružie svetlometu bolo na upevnenie krytu svetla na jazdu v noci.U nás ho mali povinne všetky vozidlá bez výnimky ,inde ich možno nemali. Tá predná maska ako ti písal p.Nečas sa dá opraviť. Lept sa dá odlepiť debonderom.Diera po úprave čo vznikne je asi 2mm.na každú stranu. Stačí podrezať diel B17 a ohnúť smerom von. V kabíne potom dotmeliť. Aj tak je hranatá B17 blbo.Hrany majú byť oblé ala Š 1203.Ak budeš mať dvere kabíny zavreté - bezpredmetná vec.Ohľadom kolies nebudú sedieť. Prilož si bok kabíny na šasi daj kola aj s osou na perá a uvidíš kam ti utekajú. Stačí urobiť výrez do šasi zatmeliť a je hotovo.Ohľadom okien.Zbrús vždý dlhé a krátke strany,prilož do do výrezu okna a dľžku a 2 radiusy jemne pribrús a s jemným tlakom vtlač do otvoru a máš asi na 5 pokus hotovo. Ináč okná sú najmizernejší odliatkok aky som kedy videl pripomína mi to starý Frog. bude to chcieť asi vyleštiť. Teším sa na ďaľšie pokračovanie k jeho dokončeniu .