Jagdtiger Porsche 1/35

In-progress builds

Jagdtiger Porsche 1/35

Příspěvekod Radek3057 » pon úno 07, 2011 11:47 pm

Tak jdu se svojí kůží na trh :) Po dokoupení všeho možného i nemožného se cítím připraven,začít stavbu tu na modelforoum a zdárně ji i dokončit do konce, s vaší pomocí samozřejmě. Dopředu říkám že mým cílem není stroj podle fotografie,ani ztvárnění něčeho do čeho se naleje benzín a ono to jede,jde mi o to se pokusit postavit něco co neurazí jak vás vážení modeláři tak především mojí přítelkyni :) už teď říká že jsem do modelaření nastrkal tolik že by snad i živý kůň vyšel laciněji :)

čtu toto forum už dost dlouho a spoustu technik a přípravků jsem si vyzkoušel na modelech předešlých,vždy to dopadlo tak že např na prvním modelu se mi vyvedl fading a zazdil to chiping,na dalším se mi odřeniny líbili ale zazdilo to bahno atd atd :) věc která mi doteď nejde je čistota stavby,to je můj největší boj.

Takže se předem omlouvám všem které pohorším,naštvu a urazím a předem prosím vrtejte do mě,mějte připomínky,názory a nápady,prosím především korkiho,jeho názorům tu na MF fandím a je to to co mi pomůže asi nejvíc,opravdu jde mi o reálné názory na celek i detaily (ne jako na mig forum kde tobias na model který vypadá jak kdyby upadl do kaluže napíše ,, líbí se mi odstím bahna"),na druhou stranu,opravdu nechci řešit každou pružinku a nechci se patlat s vyřezáváním sklíček a kupovat resinovou trubku která vede od nikud nikam jen proto že má průměr o 5 mm menší a poprosím nechte si názory tipu " hm pěkné" nebo "docela dobrý" nic mě to nedá a se stavbou mě to nehelpne,na druhou stranu se nebojte otázek z mojí strany tipu a co je to wash? lištu "hledej" vidím :)

Takže Model dragon, lepty eduard ( jde mi hlavně o blatníky,chci udělat boji a vítěstvími ověnčený stroj ), pásy friul ( premiéra), ve stavebnici jsou totiž pásy v rámečkách,člověk by čekal alespoň magic tracky ale co už :) a figurky miniart ( ilustrativní foto pouze,pokud budou koukatelné dodám,pokud ne ne :)

tak s chutí do toho a půl je hotovo!
Přílohy
SNC00880.jpg
Radek3057

Re: Jagdtiger Porsche 1/35

Příspěvekod korki » úte úno 08, 2011 10:43 am

tak to si si dal, teraz ťa tunajšia modelárska smotánka zaradí do "korkiho zlej spoločnosti"... :grin: :grin:

k stavebnici....vybral si si kvalitný model a peknú predlohu, tak si to nepokaz rýchlou stavbou, všetko čo nepatrí k modelu očisti, vytmel, vybrús, používaj s mierou lepidlo.......ešte by som tie eduardie plechy na začiatok prebrúsil šmirgľom, lepšie ti na ne bude chytať farba

tak veľa šťastia, priebežne to foť a pýtaj sa
korki

Příspěvekod síra » úte úno 08, 2011 11:07 am

Tak ti tedy držím všechny palce . Budu sledovat . Neboj se vznést jakýkoliv dotaz myslím si , že ti zdejší kolegové rádi pomohou .

Korki : když se bude chovat slušně tak ho nikdo nebude někam zařazovat . Promiň , ale z větší části si za to můžeš sám .
síra

Příspěvekod Marder » úte úno 08, 2011 12:03 pm

A hlavně ber rady Korkiho s rezervou. První příspěvěk a hned blud. Niklová vrstva edích leptů se odstraňuje hlavně proto, aby lépe držely a ne z důvodu barvení.
Montážní linka a lakovna:
Tiger I viewtopic.php?f=58&t=25911
Sd.Kfz.265 viewtopic.php?f=58&p=950820#p950820
Hetzer viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C
Marder

Příspěvekod korki » úte úno 08, 2011 12:12 pm

Marder píše:A hlavně ber rady Korkiho s rezervou. První příspěvěk a hned blud. Niklová vrstva edích leptů se odstraňuje hlavně proto, aby lépe držely a ne z důvodu barvení.

u mňa dôvod, prečo prebrusujem tie plechy, je práve kvôli tomu držaniu farby.....vlastne prebrusujem všetky značky plechov, ale len tie veľké diely s veľkými plochami, keď používaš kvalitné lepidlo a nie si manták, tak ti nemajú plechy prečo odpadnúť alebo zle držať
korki

Příspěvekod FoxModels » úte úno 08, 2011 12:19 pm

taky ho tedka budu začínat s nějakejma doplnkama.. ale bez blatníků.. bez nich vypadá dravějc.. s těmahle blatníkama sem ho už jednou stavěl.. dělalo se s nima fajnově.. jen ty hlavičky šroubů se mi zdály dost "nepovedený"

já stavbu rozjedu co nejdřív tak se budem moct inspirovat navzájem :arrow:
FoxModels

Příspěvekod síra » úte úno 08, 2011 12:24 pm

Korki . Nemáš pravdu . Právě , že kvůli lepení . Ono , ale vlastně je to kvůli obojímu . Jak barvě tak lepidlu . Někdo na to prý používá kyselinu citrónovou . Osobně nechápu proč to tam Eduard dává , protože mi s tím akorát přidělává práci .
síra

Příspěvekod korki » úte úno 08, 2011 12:49 pm

tiež tomu nerozumiem, prečo tam ten povlak dáva.....napadlo ma, že kvôli korózii, ale to len preto, že keď som kúpil bergetigera od CMK, tak tam boli značne skorodované plechy....... možno edi majú vlhké sklady a takto sa voči tomu bránia :lol:
korki

Příspěvekod Radek3057 » úte úno 08, 2011 1:14 pm

hoši hoši nehádejte se mi tu :)

nechci sem dávat fotku každého hotového kolečka,takže teď se na to vrhnu a brzo přidám fotky jak to vypadá

btw to s těma plechama dobrej nápad, to mě nenapadlo ( a já se pořád divil proč lidi ty plechy brousí :)
Radek3057

Příspěvekod Radek3057 » úte úno 08, 2011 5:25 pm

Tak abych jen nekecal, udělal jsem podvozek a zadní čelo včetně blatníků z leptů,byl to boj a musím přiznat že mě bavilo,práce s lepty je super věc na odreagování :) blatníky jsem dal oba a trochu je pobouchal, byl to vlastně důvod si blatníky dokoupit, malinko jsem je zjednodušil (vrtulovej šroub velikosti vši bylo nad moje síly tam dát :)

Vím že to vypadá otřesně,ale já jsem v celku spokojen,prostě to musím dostat do ruky

Je to řádně zapatlané od lepidla,ale debondér připraven a sfouknu to až bude z leptů vše tam kde má být
Přílohy
SNC00884.jpg
SNC00881.jpg
Radek3057

Příspěvekod Fip » úte úno 08, 2011 5:31 pm

Tak len smelo do toho, budem sledovať a držím palce.
:P
Teším sa na stavbu a výsledok , tiež mi tento model leží doma
Fip

Příspěvekod Radek3057 » úte úno 08, 2011 5:41 pm

FoxModels píše:taky ho tedka budu začínat s nějakejma doplnkama.. ale bez blatníků.. bez nich vypadá dravějc.. s těmahle blatníkama sem ho už jednou stavěl.. dělalo se s nima fajnově.. jen ty hlavičky šroubů se mi zdály dost "nepovedený"

já stavbu rozjedu co nejdřív tak se budem moct inspirovat navzájem :arrow:

ohledně těch blatníků,chtěl bych něco takového
Přílohy
027.jpg
Radek3057

Příspěvekod Peter Rumis » úte úno 08, 2011 6:45 pm

plechy lep az po hrubej stavbe ( korba, nadstavba ). Mozu ti zavadzat a ulomis ich. Inac drzim palce.
Obrázek
Albatros IPMS-Martin
Carro Armato M13/40
viewtopic.php?f=58&t=30146&st=0&sk=t&sd=a
T70-M early/1/35 MiniArt
viewtopic.php?f=58&t=23800&st=0&sk=t&sd=a
Stug IV late, 1/35 Dragon
viewtopic.php?t=22802&p=766975#p766975
Peter Rumis

Příspěvekod Bobanski » úte úno 08, 2011 9:05 pm

Předmětná připomínka od Petera...nestavěj podle návodu, ale trochu při tom přemýšlej, co je lepší slepit dřív a co později...nejhorší jsou malé dílky z leptů na místech, kde saháš na model. Ale není to tvůj první model, tak o určitě znáš. A co neupadne při lepení, upadne při patinování :wink:
Ohledně leptů - v životě jsem je nebrousil a drží i tak 8-8
Na čem momentálně pracuji:
- Marder III Ausf. M (Tamiya 1/35)
- Bantam (Miniart 1/35)
- Studebaker (ICM 1/35)
- habakůk figurek (Dragon, MB, MiniArt 1/35)
Bobanski

Příspěvekod Blackosh » úte úno 08, 2011 11:33 pm

Presne tak.Najprv zlepiť čo sa len dá dohromady a až po hrubej stavbe začať z plechmi. Ináč ja eďácke plechy zase namáčam do vody na dva týždne a ten povlak zlezie sám-potom jemným šmirglom (2000!) prebrúsim-umyjem tech. benzínom a tým zdrsnením lepšie aj chytajú na sekuňďák.
Btw: nech sa tvoja priateľka opýta manželiek (priateliek) niektorých modelárov čo by dokázali za tie peniaze investované do "koníčka" kúpiť a bude s tvojou investíciou úplne kludná :wink:
IN THE DARKNESS EVERYTHING BECOMES CLEARER THAN DAYLIGHT Obrázek
Blackosh

Další

Zpět na Rozestavěno