Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pz. IV 1/72 Hasegawa

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Pz. IV 1/72 Hasegawa

Příspěvekod Darth Dude » 06 úno 2016, 14:08

Pustil som sa do jedného modelu, ktorý som si zohnal na bazare. Hlavná ambícia s týmto modelom je postaviť ho čisto, aby vyzeral pekne a prípadne vyskúšať čo to pri farbení a patinovaní. Farbiť budem štetcom.
Stavba je čistá krabička, použijem aj gumené pásy. Kamufláž bude podľa krabičky, takže žltý podklad a na to zimný kabát (:) .
Je to bazarový, takže už mi prišiel s poskládanou vežou. Potom som na ňom robil pokusy o rozpojenie spojov s terpentínom, až potom som sa rozhodol, že ho teda poskladám. Niečo extra čo som robil je asi len to, že som odvrtal diery vpredu na ťažných okách alebo ako sa to volá). Mimochodom model ešte nie je zlepený, je len tak na sucho poskládaný.
Farby budú trochu experiment. Keďže som z mesta, kde nie je ani poriadné hračkárstvo s Revellkami (môj povodný zámer) a nechce sa mi platiť dopravu kvôli pár fľaštičkám s farbou, tak som sa neplánovane rozhodol pre akrylové Koh-I-noor, ktoré nanesiem na Mr. Surfacer 1000. K farbám som dokúpil aj originálne riedidlo. Rozhodol som sa pre ne aj preto, že viem, že sa od nich používajú olejovky.
Máte nikto skúsenosti s týmito farbami pri farbení modelov? Ešte nedošlo k nanášniu farby, takže zatím čakám na vyjadrenia, prípade rady na čo si mám dať pozor.

Uvítam akékoľvek pripomienky či podnety [-o< .

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Rozostavané:
Pz.kpfw. 35(t) 1:35 Academy
Sdkfz. 163 1:35 Academy
Pz. IV ausf G 1:72 Hasegawa
Darth Dude

• Odpovědět s citací

Re: Pz. IV 1/72 Hasegawa

Příspěvekod marek-diorama » 06 úno 2016, 14:48

Snad to nechceš barvit těmi barvami co máš u toho vyfocené?? :oops:
Obrázek
http://www.eastmodels.sk
marek-diorama

• Odpovědět s citací

Re: Pz. IV ausf. G 1/72 Hasegawa

Příspěvekod Darth Dude » 07 úno 2016, 22:29

marek-diorama píše:Snad to nechceš barvit těmi barvami co máš u toho vyfocené?? :oops:

Po pravde chcel som ako som písal v popise, ale po teste mimo model ma to hneď prešlo :agrh:. Ja blbec som si myslel, že akryl jak akryl . Dúfam, že podobná blbosť má už nenapadne #-o ](*,) . Za cenu tých farieb by som zaplatil tu spomínanú prepravu :? .
Tak si počkám na Revellky a čas si aspoň krátim hľadaním vhodného pomeru farby vs. riedidlo a skúšam natierať.
Rozostavané:
Darth Dude

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek-diorama » 07 úno 2016, 22:37

Darth Dude píše:
marek-diorama píše:Snad to nechceš barvit těmi barvami co máš u toho vyfocené?? :oops:

Po pravde chcel som ako som písal v popise, ale po teste mimo model ma to hneď prešlo :agrh:. Ja blbec som si myslel, že akryl jak akryl . Dúfam, že podobná blbosť má už nenapadne #-o ](*,) . Za cenu tých farieb by som zaplatil tu spomínanú prepravu :? .
Tak si počkám na Revellky a čas si aspoň krátim hľadaním vhodného pomeru farby vs. riedidlo a skúšam natierať.

Jaký barvy od revelu použiješ? syntetiku nebo akryl? No tohle jsou akrylky co se používají ve škole....
ředidlo bych použil nejspíš origoš na ty barvy....
Obrázek
http://www.eastmodels.sk
marek-diorama

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Darth Dude » 07 úno 2016, 22:52

marek-diorama píše:

Jaký barvy od revelu použiješ? syntetiku nebo akryl? No tohle jsou akrylky co se používají ve škole....
ředidlo bych použil nejspíš origoš na ty barvy....

Syntetiku. Už totiž nejaké mám a použil som ich na úplne prvom modely, ale vtedy som ešte nevedel dosť o riedení a potrebe zosvetliť farbu. Bola to tanková šedá a je na nerozoznanie na kolese vedľa čiernej.
Riedidlo mám S6006 a asi sa mi podarilo nájsť pomer. Momentálne to vychadzá na 1:1,16 po prepočte, ale ešte aj tak by to znieslo až na tých 1:1,5. Pomer som prepočítaval podľa kvapiek farby :D . Robil som to samozrejme v malom meritku, farbil som iba pár cm2 na dva vrstvy. No a šlo mi hlavne o tú tankovú šedú.
Rozostavané:
Darth Dude

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno