Co se štítu týče, rozhodl sem se na něm částečně "začít s prací" a naznačit pár cm řezu autogenem (v místech, kde se mi nepovedla křída...) Zatím pár testů: Foto je trošku tmavší. 3 testy, barevně je dotažený jen ten nalevo. Ostatní dva sou jen testem řezu s tím, že ve finále bych řez udělal jako ten uprostřed - tedy prozříznout pilkou a pak "okousat" hrany skalpelem. Co se grafického stvárnění levého řezu týče, jsem docela spokojen, jen bych to udělal o půlku užší, přijde mi, že tohle je dost "rozlezlé". co vy na to? Řez nad 7 má v ceé šířce poškození (tedy od zčernání po zreznutí a řez samotný) šířku 5,5mm což v 1/35 dělá 19 cm (počítámli správně)
Gratulace k diplomu A řez autogenem bych udělal minimálně poloviční, 19cm v reálu je docela dost. I když na plechu se teplo rozlézá víc než na masivním železe (alespoň co si pamatuju kdysi z dílen) Jinak ten levý řez je vyveden parádně
No a finišujeme. Rozpracované řezy autogenem na štítu: teď už jen trocha washe na něm, obnovit kresbu křídou pro vedení dalších řezů autogenem a bude to komplet... A teď vyzkoušet nové vkládání fotek. fotit mi tradičně nešlo, to světlo je zlo a s těma krabičkama od sirek... Takže tři fotky, každá zachycuje to samé, ale jinak. Pravda je mezi tím:
...tahle zachycuje vcelku věrně barvu zelené.
...a tahle detail, odřeniny, opálení čerstvě na kov a tak. Barevnost je ale mimo.
Ještě zkusím vyrobit nějaké dřevěné hranoly, přes které by byl štít položený pro řez. Přece by to nedělali na zemi?
No, a tohle bude z fotek v tomhle vlákně už vše, zbytek půjde už do galerie... Mám z toho pocit, jako když sem před lety šel na první rande...