Dal jsem si do roku 2010 předsevzetí, že už nebudu stavět (sochat) ze stavebnic na kterých strávím spoustu času, výsledek za to stejně nestojí a je třeba taky udělat místo v kitníku, proto je potřeba stavět modely ze stavebnic, z kterých to jde skoro samo a rychle. Proto na mne asi vykoukla ze skříně další "sebevražda" v podobě tohoto krásného stroje a šeptala mi "vem si mě...." Letmý pohled do krabičky napovídal "kašli na to.....vole", ale nedalo mi to a svádím postupně urputný souboj s MIGem.
Po obroušení všech ploch hlavních dílů o několik desetin milimetru jsem dostal zhruba potřebnou sílu rytí, které před tím představovalo v přepočtu na skutečném letounu asi tak hloubku první jarní brázdy. To celé jsem onýtoval,znovu přebrousil a vše ještě zjemním nástřikem surfu. Podobný boj byl s kompletem otvoru nasávaného vzduchu, kokpitu a přední podv. šachty,kde je vše asi o 2mm větší a nepasuje to pořádně do trupu. Samotný interier jsem doplnil o kabeláž a detaily a palubní desku ze stavebnice dotvořil podle fotografií