Dne 18.10.2024 bylo ModelForum ochromeno technickou závadou na harddisku. Bohužel náprava trvala déle, za co se omlouváme. Stav ModelFora byl obnoven ke stavu z 17.10.2024.
Nevím, když už tě stálo tolik práce (a bude stát), tak bych si vytáhl nové kabiny, aby byly "albíkovsky" nejširší těch cca 2mm nad horní hranou překrytu.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Nejdřív pro Martina Janouška: Na Alku mě pro tentokrát postačovala kabinka od Pavly, takovej brus to zase nebude Ostatně nevím o stavebnici Albíka v 1/72, který má kabinku "vypouklou" správně. A za ta léta nedokázal situaci zachránit ani jediný z výrobců doplňků - to prosím neber jako nějaké rejpání na Tvoji osobu.
A teď aktuálně - přes víkend přišly na řadu barvičky. Použil jsem Agamy v "amerických" odstínech A24 Light Ghost Gray na spodek a A23 Medium Gray, A22 Dark Gray na vrchní plochy. A samozřejmě černou na SOP a hřbet trupu. Kryt radaru je stříknut střední šedou A23 ztmavenou kapkou černé. Všechno jsou to lihovky s výjimkou tmavé šedé (vodovka) - zrovna nebyla k mání:
Jakub Vilingr píše:Tys to maskoval žvejkačkou co? Moc se mi nelíbí ty přechody v zatáčkách.
Přesně tak, žvejkačkou UHU Patafix - ale jenom přechody u vrchní tmavé šedé, ostatní je páskou. Chtěl jsem je mít právě takový "rozplizlý" - na skutečných Alkách mě taky nepřišly hlavně na křídlech nic moc. Ale úplně spokojenej taky nejsem, místy bylo žvejkačky asi moc a barva míň podfoukla. Opravovat už nejspíš nebudu - v noci jsem to stříkl Sidoluxem.
Pokus o zmrtvýchvstání rezinové Alky. Přes léto jsem neměl na modelaření vůbec čas a navíc měl trable s domácími obtisky. I když jsem byl ujišťován, že bílá na obtiscích se určitě vytiskne, samozřejmě se tak nestalo a musel jsem se s obtisky obrátit jinam. Ale to už byl tisk na bílý podklad s okolím podkladové barvy kde je na modelu obtisk umístěný. Zatím přidávám pouze pár fotek jak obtisky sedí, další budou až bude lepší světlo.
..a ještě jednu, pokusil jsem se přes obtisk stříknout napodobení opravy pravého křídla:
Obtisky přelakované a Alka naolejovaná. Všechno až na směrovku je paynova šedá, černá směrovka má spáry zvýrazněné namíchanou hodně světlou šedou. To DUNDR: u odstínu obtisků jsem snad žádnou botu neudělal. Pokud to vezmu na trupu od kabiny, je "ALCA" šedá, "10 000" bílá, "6066" šedá. Pořád se mě ještě nepodařilo vyfotit na pořádném světle. Ale možná to už bude patrné na fotce po olejích zeshora.
Tak to se omlouvám, jen mi to tak přišlo z těch fotek. Mám doma sólo i spárku L-159, ale nemám to rytí zdaleka tak široké. Zatím čekám na Legato a hlavně na popisky.Přikládám pár fotek z výluky Čáslavi v Náměšti.
Alkám zdar, zdar, zdar! Díky pánové za pěkné fotky do tématu. Já konečně hlásím HOTOVO. Zamaskování kabiny šlo i půl roce dolů bez problémů, nalepení zbývající drobotiny už nezabralo moc času. Stihl bych to i o den dřív, kdybych včera neprohodil hlavní podvozkové nohy Opět se ukázalo ráno moudřejší večera, takže jsem dnes obě urval a lepil znovu. Dávám zatím jen dvě garážové fotky, více vyfotím pořádně na denním světle a dám do galerie.
Zároveň uzavírám anketu. Docela mě překvapilo, že po tom, co jste v tématu stavby viděli je výsledek zhruba půl na půl. Tedy pořád asi existují šílenci, kteří by si podobnou stavebnici snad i postavili. Takže mnoho zdaru!