pufo píše:...Inak v texte je vysvetleny aj vyskyt tych obdlznikovych vybouleni na bokoch motorovych krytov BMW 801 - bol tam ohrievac, ktory distribuoval teply vzduch na rozmrazovanie masiny.
Ked boli instalovane hladke motorove gondoly, tak potom by mal byt instalovany ohrievac v kridle. To zaujimalo asi Martina Rychleho.
To mi trochu zatrnulo, protože mám rozdělanou G-1 s hladkými kryty motorů, kde jsem udělal tohle "zařízení" pouze v jednom křídle. Prošel jsem teď zas nějaký fotky G-1 a pořád si myslím, že s vybouleninami to nesouvisí. Možná to funguje, jak píšeš, ale třeba Strassnerova G-1 (a našel jsem i další) má kryty s boulemi a ohřívače v kořenech obou křídel, jiné mašiny jsou s hladkými kryty a mají to jen na jedné straně.
Ale aspoň už vím, co to je a na co to je.Vždycky jsem si myslel - podle toho, co píšou (a malujou) v In Action Pt.II, že to je kvůli jiným motorům (BMW801A hladké, BMW801D s boulemi). Po souvislosti s ohříváním vzduchu jsem nepátral, i když se to zdá být možné.