Změna velikosti bannerů v podpisu

Změna velikosti bannerů v podpisu

Odeslatod glock v Pon Kvě 31, 2010 9:12 am

Vážení uživatelé,

v rámci zefektivnění práce s Modelfórem zavádíme pravidlo pro zobrazovaní obrázků v podpisu.

Může zde být umísten POUZE JEDEN obrázek o parametrech 234x60px a velikosti do 50 kB.

Uveďte prosím své podpisy do souladu s tímto do dne 30.6.2010.

Po tomto datu bude každý nadlimitní obrázek z podpisu odstraněn.

Děkujeme.
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím

Rozestavěno :Mc-202 1:32 , Fiat G-55 1:48
Posledni dokončené: Spotfire MkVb/Trop, Bf-109G14/AS
glock

Re: Změna velikosti bannerů v podpisu

Odeslatod mechwarrior v Stř Čer 09, 2010 1:02 pm

bezva :?
Obrázek
mechwarrior

Odeslatod Honza Jezl v Stř Čer 09, 2010 2:05 pm

Výborný nápad =D> =D> =D> (já bych to teda zrušil úplně, avatar je podle mě víc než dostačující, ale nemusí pršet, aspoň když kape :-D )
Honza Jezl

Odeslatod Otisaq v Stř Čer 09, 2010 2:22 pm

Super...ja bych zrusil i avatary a moznost vkladat fotky vetsi nez 300x200 a 30kb.. =D>

navic kdo chce tak:

Uzivatelsky panel > nastaveni > prohlizeni prispevku > zobrazovat podpisy > NE
Otisaq

Odeslatod Honza Jezl v Stř Čer 09, 2010 2:44 pm

Otisaq napsal:Super...ja bych zrusil i avatary a moznost vkladat fotky vetsi nez 300x200 a 30kb.. =D>

Fotka modelu nese informační hodnotu, kvůli které sem člověk chodí, obrázek v podpisu ne, jen to znepřehledňuje čtení příspěvků

Otisaq napsal:navic kdo chce tak:

Uzivatelsky panel > nastaveni > prohlizeni prispevku > zobrazovat podpisy > NE

Zakázaný to samozřejmě mám, protože to byl opruz. Pokud bude obrázek malej, tak to bude mít cenu si zase zapnout, protože v podpisu můžou být např odkazy na jiné stavby daného autora a to už informační hodnotu (narozdíl od obrázku v podpisu) má.... A vypnout jen obrázky v podpisu nejde.
Honza Jezl

Odeslatod Otisaq v Stř Čer 09, 2010 2:52 pm

Pro me obrazek v podpisu "informacni" hodnotu ma..
Casto rika o autorovi, ze ma treba i jine zajmy nez jen modelareni (napr bike u Kopecaka, Glide u Fidaa), nebo zajem autora o urcitou skupinu letadel/tanku/druhu letectva/cokoliv jineho, nebo taky zaroven to je propagace SIGU,ruzne akce, souteze.

Pri takove minivelikosti obrazku to ztraci smysl.

Osobne se mi libi velikost banneru napr u Glocka...

howgh
Otisaq

Odeslatod Honza Jezl v Stř Čer 09, 2010 3:03 pm

Otisaq napsal:Pro me obrazek v podpisu "informacni" hodnotu ma..
Casto rika o autorovi, ze ma treba i jine zajmy nez jen modelareni (napr bike u Kopecaka, Glide u Fidaa), nebo zajem autora o urcitou skupinu letadel/tanku/druhu letectva/cokoliv jineho, nebo taky zaroven to je propagace SIGU,ruzne akce, souteze.

Pri takove minivelikosti obrazku to ztraci smysl.

Osobne se mi libi velikost banneru napr u Glocka...

howgh

jafne, tak sem na ty podpisy kouknul - tvuj podpis ok (az na velkej banner), ale znamena scrolovat o pul stranky dal (a mezi podpisy nekde lovit treba jeden radek odpovedi), glockuv OK, mechwarrioruv jsou uplne zbytecny data a scrolovani.
Honza Jezl

Odeslatod Petr Štěpaník v Stř Čer 09, 2010 3:39 pm

Mně se toto opatření taky zdá být v pohodě. Sice tady nejsou extrémně obrovské podpisy jako na jiných fórech, ale pokud to fóru pomůže tak OK. Důvody nehledám a ani mi to nepřísluší, provozovatelé asi vědí proč to zavádějí.
Třeba obrázek v Glockově podpisu se mi zdá být v pohodě (i když je teď větší, než budoucí limit :wink:) a je i hezký. Obrázek v mém podpisu je už upravený podle požadavků a nezdá se mi, že by ztrácel smysl.
Petr Štěpaník

Odeslatod Michal Konečný v Stř Čer 09, 2010 4:06 pm

Podle me ta velikost je ok ale uplne to zrusit je podle me blbost,maximalne treba jenom nejak oezit jako co jo a co ne (kdyz uz by se to melo chtit zrusit)

ale urcite bych to nechal hlavne kvuli treba reklame na souteze,na kluby,vystavky a tak.ale podle me obrazek neceho co tam autor ma jen tak bez nejake vazby k jemu,jeho rpaci,soutezi ci stavbe je zbytecny podle me.

ale i extreme velky bannery na souteze sou na skodu presne jak rikate clovek roluje dve hodiny a nikam nedoroluje.
KPM Bruno
Klub 144

Obrázek
rozestavěno:
Hawker Typhoon Mk.Ib bubbletop 1/48 Monogram
Lancaster B.Mk.III special 1/48 Tamiya
Supermarine Walrus Mk.I 1/48 Směr
Grumman G-21 Goose Signifer 1/48
Bf 109F-2 Sweet 1/144
Naposledy postavené: Junkers Ju 87D Stuka kořistní RAF 1/48 Monogram, Bf 109F-4 Sweet 1/144
Michal Konečný

Odeslatod glock v Stř Čer 09, 2010 4:11 pm

Změna banneru u se týká i Glocka :lol: sice se mi ten můj taky líbí :grin: ale není košér takže příští bude menší (a tento stejně po ModellBenu zmizí).

glock

Odeslatod Tomáš Macourek v Čtv Čer 10, 2010 8:11 am

Mě to nové vyhovuje. Aspoň to tu bude přehlednější.
Obrázek
A-4 SKYHAWK: 6x CVW-5 + 1x TOP GUN
hotovo: 7 z 13
na stole: 0
v přípravě: 3
Tomáš Macourek

Odeslatod von Gratz v Sob Čer 12, 2010 11:46 am

Takže musím změnit velikost gifu našeho klubového loga, neb přesahuji jedním rozměrem (výškou) novou danou velikost, ačkoliv druhého rozměru zdaleka nedosahuji, stejně tak velikost 6,7 kB zdaleka nedosahuje limitu a při novém zmenšení je text v něm uvedený na hranici čitelnosti viz. ukázka dole? #-o

80x80 pixelů je ještě z hlediska zobrazování přijatelné. K čemu mi je 4x větší šířka, když mám v podpisu ustálenou formu klubového znaku, který má rozměry čtverce a přílišným zmenšením dojde ke značnému zkreslení? Pokud je to kvůli rolování, tak snížením počtu řádků textové části podpisu z původních 4 řádků na 1 (měl jsem 4 řádky, kvůli max. počtu znaků, abych mohl vložit obr. 80x80 pixelů jsem to zrekukoval na 3) se dosáhne stejné úspory místa. Takže pokud jde skutečně o zpřehlednění, měla by se výška obrázku v podpisu posuzovat koncepčně s celkou výškou podpisu.

Podle mě by se mělo také přihlížet k celkové výšce podpisu včetně textové části, aby to mělo nějaký efekt. Pokud o výšku nejde, tak proč má mít obrázek jen 60 pixelů? V případě ustálených záležitostí, jako jsou klubové znaky, by se mělo také přihlížet k tomu, zda novou minimální výškou nedojde k jejich deformaci do té míry, že ztratí význam.

Záměr o zpřehlednění je dobrá věc, ale chce to ještě dopilovat detaily.
Jsem letadýlkář zajímající se o válku ve Vietnamu co staví blátoplazy ze druhé světové.
Tamigawy jsou pro děcka, chlapi stavějí KoPro.
Kávu nepiju, dávám přednost čaji. A když čaj, tak Tatranský.
Obrázek http://www.kpmopava.cz
von Gratz

Odeslatod glock v Sob Čer 12, 2010 5:00 pm

von Gratz napsal:Takže musím změnit velikost gifu našeho klubového loga, neb přesahuji jedním rozměrem (výškou) novou danou velikost, ačkoliv druhého rozměru zdaleka nedosahuji, stejně tak velikost 6,7 kB zdaleka nedosahuje limitu a při novém zmenšení je text v něm uvedený na hranici čitelnosti viz. ukázka dole? #-o

80x80 pixelů je ještě z hlediska zobrazování přijatelné. K čemu mi je 4x větší šířka, když mám v podpisu ustálenou formu klubového znaku, který má rozměry čtverce a přílišným zmenšením dojde ke značnému zkreslení? Pokud je to kvůli rolování, tak snížením počtu řádků textové části podpisu z původních 4 řádků na 1 (měl jsem 4 řádky, kvůli max. počtu znaků, abych mohl vložit obr. 80x80 pixelů jsem to zrekukoval na 3) se dosáhne stejné úspory místa. Takže pokud jde skutečně o zpřehlednění, měla by se výška obrázku v podpisu posuzovat koncepčně s celkou výškou podpisu.

Podle mě by se mělo také přihlížet k celkové výšce podpisu včetně textové části, aby to mělo nějaký efekt. Pokud o výšku nejde, tak proč má mít obrázek jen 60 pixelů? V případě ustálených záležitostí, jako jsou klubové znaky, by se mělo také přihlížet k tomu, zda novou minimální výškou nedojde k jejich deformaci do té míry, že ztratí význam.

Záměr o zpřehlednění je dobrá věc, ale chce to ještě dopilovat detaily.

Chápu ale toto je kompromisní velikost a většina lid má "obdelník". Myslím že drobnou odchylku v jednom z rozměrů je možné tolerovat (v řádu "pár pixelů").

glock

Odeslatod von Gratz v Sob Čer 12, 2010 5:13 pm

OK. To beru.
Jsem letadýlkář zajímající se o válku ve Vietnamu co staví blátoplazy ze druhé světové.
Tamigawy jsou pro děcka, chlapi stavějí KoPro.
Kávu nepiju, dávám přednost čaji. A když čaj, tak Tatranský.
Obrázek http://www.kpmopava.cz
von Gratz

Odeslatod Michal Vyparina v Ned Čer 13, 2010 9:50 pm

Von GRATZ:

Nechápu, proč řešíš obrázek, když tam máš webový odkaz????
http://www.kpmfm.wz.cz
http://www.vyparina.cz

Sháním:
Dekály na MiG-15 - Pepeljajev či Sutjagin (jen sériová čísla, výsotné znaky na KLDR mám)

slezské orlice:
8 x 0,49 mm * 0,55 mm
8 x 0,89 mm * 0,89 mm
8 x 1,88 mm * 1,88 mm
Michal Vyparina

Další

Zpět na Galerie 1:144