Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Filmaři

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 4 z 105 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 105
  • Odpovědět s citací

Re: Filmaři

Příspěvekod petrbedrich » 23 říj 2008, 01:12

Pád třetí říše, hlavně si vzpomínám na hutnou atmosféru (sledoval sem to ve sklepě a pak vyšel do noční Libně a nevěděl jestli nejsem v Berlíně 45 a v tom za mnou někdo promluvil německy, málem sem se podělal) a vynikající exteriéry - točilo se to v Petrohradě.
Hakly jsou samozřejmě naše, u Tigru je vidět původní hlaveň Téčka v úsťový brzdě na kanónu, pl kanon je sovětskej a proč tam jezdí GAZ to nevim, když na jinejch záběrech maj Opely. Jinak ale aspoň pro mně skvělej film. Víc takovejch.
Schválně sem tam nafotil i Speerův model Germanie - kopii v březnu zřejmě poprvé vystavovali v Berlíně (originál byl v dubnu 1944 zničen):
http://www.21stoleti.cz/view.php?cisloclanku=2008031801
Přílohy
Třetí říše 01.jpg
GAZ.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Günther » 23 říj 2008, 12:17

No ten GAZ-63 je poválečnej...
Hotovo: T-55 Irák 1:35 Trumpeter, Tiger I Early 1:35 Academy
Rozpracováno: M47 1:35 Italeri, Sd.Kfz. 251 1:35 Tamiya
Günther

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 23 říj 2008, 14:16

Ale me to v tom filmu prislo jako dodgka... Je to tim, ze tady do tech nakladaku nedelam, ja vim, ale kvuli tomu bych to neshazoval.
A ti Tygri z tecek? A co jinyho? Stejne to je supr film.

Kdyz to trebas srovnam s Tmavomodrym svetem, kterej mam taky rad, ale kde delali Mesouny na komplu sakumpikum a kde vokopcili ty Spanelsky civilshmitty, diletantstvi, stacilo by se zeptat kohokoli, kdo do toho trosku dela.
Mimochodem, nenasel by se tady obrazek?
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 23 říj 2008, 14:33

To FiSe: tvůrci Tmavomodrého světa dobře věděli, že se jim ve filmu objevují Buchony a věř že lidi od fochu v týmu měli. Důvod byl prostý, na skutečné létané záběry němců použili nevyužité záběry z britského filmu Bitva o Británii. Potom už museli zbytek přizpůsobit.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 23 říj 2008, 15:26

U mně třeba neznamená použití nepůvodní techniky shození celýho filmu, jsem rád za každej kus. Tygři z Téček mi nevadí, jen si jich všimnu. A originál je příjemnej bonus. Třeba netušim, proč si třeba bohatej film, jako Zachraňte vojína Ryana nepučil toho pojízdnýho Tygra z Bovingtonu, když tam byly tak detailní záběry. :-k Tmavomodrý svět zatim nemám. Spíš by patřil do sekce letadla, i když určitě tam nějaký auta jezděj. Mně osobně v tom filmu silně vadil hollywoodskej milostnej trojúhelník a dětská tvářička Matěje Hádka. Naštěstí to dorovnával Olda Kaiser.
Mám tu nenápadný překvapení- a to jsou Skřivánci na niti, kolik tam se válí Téček a ISů :shock: A pozorný hledač tam určitě objeví další poklady.
Přílohy
skřivánci na niti 1.jpg
skřivánci na niti 2.jpg
skřivánci na niti 3.jpg
skřivánci na niti 4.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RONY1571 » 23 říj 2008, 15:44

:shock: :shock:
http://www.grouchyoldcripple.com/archives/saddepressed.gif
RONY1571

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Švandista » 23 říj 2008, 15:47

PantherG píše:ve zmíněném filmu "Dumka o Kovpakovi"...teda mě se líbil moc,byly tami parádní frky.....třeba létaly naše L-200 Morava (snad dokonce origo v aeroklubovém zbarvení) jako Mesouny 110 :P :P :P :P obrázky bohužel nemám :cry:

Táta mi řikal, že na letišti v Kladně jednoho takovýho mezka M200 smejvali z německý kamufláže tak nevim
Modeláři hlašte případy lichvy a předražování!
KPM Královského města Slaný
Dělám:
LWS, VK 3001 H
Galerie: viewtopic.php?f=7&t=27547
nově Kugelblitz
Švandista

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 23 říj 2008, 15:59

Kdo dělá IDF ten si určo vzpomene na americký film "Big red one"(Velká červená jednička)německé "něco" tam hrály tanky M 51.Akorát měli jinou úsťofku. :P Hodně dobrý záběry. =D> =D>
:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hoonza » 23 říj 2008, 17:11

petrbedrich píše:Třeba netušim, proč si třeba bohatej film, jako Zachraňte vojína Ryana nepučil toho pojízdnýho Tygra z Bovingtonu, když tam byly tak detailní záběry. :-k

Těžko říct, ale za vším budou nejspíš peníze. To máš i s tankem M1 Abrams - viděl jsi už nějaký film, kde by se objevil originál? :) Já teda ještě ne, všude jezdí ty přestavěné Centuriony (které vypadají otřesně), objevily se třeba ve filmech jako "Odvaha pod palbou", "Hulk" nebo "Mariňák".

Jinak v jednom novějším finském válečném filmu si střihli roli dva restaurované Stugy III, je tam s nimi moc pěkná tanková scéna... Nemám to vytípané (film nemám), ale videa jsou na youtube, tak aspoň přidám odkazy a oficiální fotky...

bonusový záběr z DVD
http://www.youtube.com/watch?v=qjxNexw0mmo

tankový souboj
http://www.youtube.com/watch?v=3VWqC3yO ... re=related

závěrečná bojová scéna (1. část)
http://www.youtube.com/watch?v=VdU91Ngw ... re=related

závěrečná bojová scéna (2. část)
http://www.youtube.com/watch?v=MKZrkONO ... re=related

Stug je originál, T-34 taky samozřejmě :), zbytek jsou přestavěné T-55

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Hoonza

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 23 říj 2008, 18:24

Jo tak tu doufám že to někdo dá na DVD oficiálně!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 23 říj 2008, 18:35

No jestli on Tiger z Bovingtonu byl v té době už vůbec hotovej, oni ho dávali do kupy dost dlouho.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 23 říj 2008, 21:07

Tak doufam, že ho v nejbližšim filmu použijou. Každej chce Tigra.
Co to ti Finové maj ve filmu za helmy? Vypadá to na švédský. Zdálky se dost podobaj Rusům. Muselo bejt těžký se rozeznat. Na tom KV-1 natřeli i tu přidělanou helmu. Těch Stugů tam jezdí několik a taky konečně T-34/76. Taky doufám, že to co nejdřív vyjde na DVD. Stejně tak i starší film Talvisota. Tam zas jezděj T-26. Docela Finům fandim, mimo těch táhlých scén s vlasteneckými dialogy točej výtečný bojový scény.
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

• Odpovědět s citací

Příspěvekod FiSe » 23 říj 2008, 21:56

PaKlo píše:To FiSe: tvůrci Tmavomodrého světa dobře věděli, že se jim ve filmu objevují Buchony a věř že lidi od fochu v týmu měli. Důvod byl prostý, na skutečné létané záběry němců použili nevyužité záběry z britského filmu Bitva o Británii. Potom už museli zbytek přizpůsobit.

No prosim, kazdej den se clovek dozvi neco novyho :o
Hoch Habsburg
FiSe

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek-Austin » 23 říj 2008, 21:57

petrbedrich píše:U mně třeba neznamená použití nepůvodní techniky shození celýho filmu, jsem rád za každej kus. Tygři z Téček mi nevadí, jen si jich všimnu. A originál je příjemnej bonus. Třeba netušim, proč si třeba bohatej film, jako Zachraňte vojína Ryana nepučil toho pojízdnýho Tygra z Bovingtonu, když tam byly tak detailní záběry. :-k Tmavomodrý svět zatim nemám. Spíš by patřil do sekce letadla, i když určitě tam nějaký auta jezděj. Mně osobně v tom filmu silně vadil hollywoodskej milostnej trojúhelník a dětská tvářička Matěje Hádka. Naštěstí to dorovnával Olda Kaiser.
Mám tu nenápadný překvapení- a to jsou Skřivánci na niti, kolik tam se válí Téček a ISů :shock: A pozorný hledač tam určitě objeví další poklady.

Pár fotek z Tmavomodrýho mám na webu http://www.austincars.wz.cz - filmování, další bych musel nascenovat, tenkrát sem ještě neměl digitál. :-D Stejně se divim, že mě nechali fotit. :lol:
Radek-Austin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petrbedrich » 24 říj 2008, 15:14

Pro technikáře ze současnýho Ruska tu mám film Válka (Voyna)
V moderních zbraních se nevyznám, tak mě tu překvapily věci jako kulomet s optikou (i když ten už jsme měli na opevnění) a sniperská automatická puška s tlumičem. To už je uplná chirurgie. Taky sem si řikal, proč tam ty letadla a vrtulníky pořád vypouštěj prskavky a pak mi došlo, že to budou falešný cíle pro teplem naváděný střely. Už pro detailní zpracování techniky boje (která na konci bohužel dostane naprdel) stojí ten film za zkouknutí. Já teda byl skoro celou dobu u vytržení. Pozoruhodnej snímek odehrávající se převážně v Čečensku.
Přílohy
ečna 01.jpg
Petr "Bedřich" Mourek
petrbedrich

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1573 • Stránka 4 z 105 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 105

Zpět na Diskuse