Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

ČS T-34/85 žádost o radu

General Discussion
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: ČS T-34/85 žádost o radu

Příspěvekod síra » 12 pro 2010, 15:00

Ondro . Jasně , že není . Omlouvám se . Nějak jsem to nepochopil . Originál válečná 040 není zploštělá . Milovická (bývalá) zploštělá je . Tak jsem to chtěl napsat .

Petře .Jinak na tu 040 existuje hezká barevná fotografie . Pokud budeš chtít použít tu věž od Maquette tak se úpravám věže stejně nevyhneš .
Tady je vidět jak to vyřešil Dolin . viewtopic.php?f=58&t=36655&st=0&sk=t&sd=a&start=105
Vyměnil celý vršek věže .
Pak ještě budeš muset předělat poklop ve velitel věžičce .
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Odehnal » 13 pro 2010, 18:27

...souhlas ...s úpravou věže bude 040 nejlepší.....dnes došla barva
mám pocit, že pokud jde o barvy ,tak se chlapci inspirovali u Wemachtu.... :-D

zdravím všechny

Petr
Přílohy
T-34-85.Praha1.jpg
" Život se skládá ze dvou fází, fáze očekávání a fáze zklamání." Jára Cimrman.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Petr Odehnal

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 18 bře 2012, 13:13

chcel by som sa spytat ci vyraba niektora firma ako doplnok kryty vyfukov na t-34/1:35/ ceskoslovenskej vyroby?
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Bílský » 18 bře 2012, 17:39

tomec píše:chcel by som sa spytat ci vyraba niektora firma ako doplnok kryty vyfukov na t-34/1:35/ ceskoslovenskej vyroby?

CMK v setu na nasi povalecnou T-34/85.
Tvrdě jsme cvičili, ale kdykoli měly naše jednotky přistoupit k praktické činnosti, museli jsme se reorganizovat. Ve zralejším věku jsem pochopil, že máme sklon čelit každé nové situaci reorganizací, je to báječná metoda k vyvolání iluze pokroku. Ve skutečnosti vyvolává chaos, neefektivnost a demoralizaci. Gaius Petronius
Petr Bílský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 18 bře 2012, 17:45

jj dakujem.ale zhanal som cisto iba tie kryty.potrebujem ich totiz na nasu SU-100.preto by ma ta sada vysla zbytocne draho.
ale medzicasom som ich uz vybrusil z toho co bolo v stavebnici.sice mi to osobne neake nepride ono,neviem preco ale na vitrinkovy model staci.
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Bílský » 18 bře 2012, 17:58

Ale z toho setu se da pouzit vice veci na nasi SD-100 napriklad drzák tazneho lana, lepty na motor, kryty periskopu, priklopy, nastavce na pasy pro jizdu na ledu,notek, ale nevzpomenu si co jeste konktretne nemam ho u sebe.
Tvrdě jsme cvičili, ale kdykoli měly naše jednotky přistoupit k praktické činnosti, museli jsme se reorganizovat. Ve zralejším věku jsem pochopil, že máme sklon čelit každé nové situaci reorganizací, je to báječná metoda k vyvolání iluze pokroku. Ve skutečnosti vyvolává chaos, neefektivnost a demoralizaci. Gaius Petronius
Petr Bílský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 18 bře 2012, 18:22

ja mam premium edicion takze to mam aj s leptami.plus ine drobnosti.
dobre som tu sadu studoval ale jedine co by som este z nej bral okrem tych krytov boli tie dymovnice dozadu.ale ako vravim uz som ich vyriesil takze vlastne je to bezpredmetne.este ten notek ma zaujal ale robim jednu z tych ktore vydrzali viac menej do konca sluzby a tie uz boli bez neho.ale tu sadu kupim urcite ked budem robit aj nasu T-34.
lebo este taku istu dilemu mam aj s tou bednou co maju na pravej strane.je v leptoch eduard ale tiez by som z celych leptov vyuzil len ju pretoze ostatne mam v stavebnici.takze aj tak bude asi samodomo.

len este ma zaujalo ten spominany drziak lana.ako si to myslel.vsimol som si ze nase SD-100 mali neaky zvlastny system lan na boku a netusim ako to fungovalo.ale na ziadnej T-34 som to nevidel.tam iba klasicke lano.
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Bílský » 18 bře 2012, 22:10

Nase T-34/85 ten drzak mely urcite spis si myslim, ze vyjimka je bez beneho pokud budes chtit dalsi foto poslu :)
Přílohy
cz34t027.jpg
Petr Bílský

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 18 bře 2012, 22:24

kokos mas pravdu.to som si veru nikdy nevsimol ze to tam tak maju.a ja ze to budem robit iba na tom sucku.
foto netreba mam ich celkom dost na to lano.skor ma trapi len tak mimo ked sme to uz nacali na co sa to pouzivali.pretoze ako som to pozeral to su vlasne dve kratke lana a kazde je na konci spojene tym zelezom ktorym to je aj pripevnene na korbu.

len ako tak teraz pozeram na stareho modelara kde sa preberaju nase t-34/85 pretoze podla nich som robil akurat bzuciak tak vidim ze na ziadnej kresbe/aj ked niektore su este vojnove/ nie je to lano nakreslene preto som si to nevsimol.ale ako pozeram teraz fotky tak to ma veru kazda.no som riadne slepy aj ked zasa som to vyslovene nehladal.
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mladas » 18 bře 2012, 22:33

Jsou to lana na samovyproštění.
Ty železa mají v sobě díry. Ty pasujou rozměrem na článek pasu (tak jako škrabáky na led). Takže se přišroubujou jedno na každý pás a okem v laně se prostrčí kláda...a už jen vyskočit z díry...
Jinak taky sháním tyhle lana (CMK je asi neřeší) i naše kryty výfuků :x
rozestavěno:
M-31 TRV viewtopic.php?f=58&t=33321&start=15
SPOT-55 viewtopic.php?f=58&t=39123
M-1 ABV viewtopic.php?f=58&t=24740
varianty T-34 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=68325
M-728 CEV viewtopic.php?f=58&t=109253
mladas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 18 bře 2012, 22:44

dakujem za osvetu.uz dlhsie som veru spekuloval na co sa to puzivavalo.len to nemalo vpliv na stavbu tak som to neriesil.
no ja som tie kryty vabrusil z tych klasickych co boli v stavebnici.gulaty pilnik a za chvilu bolo hotovo.a tie lana budu tiez domaca vyroba.lana sa zozenu a tie koncovky sa spravia z plastu.
skoda ze niekto nevyraba taketo detaily ktorymi sa odlisovali stroje pouzivane v nasej armade.pripadne dekaly ako boli tie cierno biele VPZ na technike po vojne a pod.
tomec

• Odpovědět s citací

Re: T-34/85 žádost o radu 1/72

Příspěvekod klimeji » 03 dub 2012, 10:35

Trochu změním téma, ale hledal jsem a nenašel (vhledávání na MF potřebuje slova alespoň o 4 znacích, takže hledat T-34 ani nejde):
Rád bych si postavil Téčko ve dvaasedmdesátině, kdyby bylo nějaké, na kterém bojovali naši, bylo by to parádní, ale podmínka to není. Jako letadýlkář se ale ve stavebnicích techniky prd vyznám a tak by se mi hodilo nasměrování a info, které stavebnice (ani v modelářských obchodech jsem jich moc nezahlédl) jsou dobré a které nebrat (nerad bych koupil vychrtlého zajíce v pytli).
Pěkně prosím, smutně koukám :flower:
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
hotový a nevyfocený Razorback
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Pavlik » 03 dub 2012, 13:06

S T 34 od našich jednotek ti neporadim.Hraje tam roli spousta aspektů jako je třeba typ věže, různá pojezdová kola, tvar blatníků atd. To bys sem musel dát nějakou fotku konkrétního stroje.

Pěkná T 34/85 v 1/72 snadno sestavitelná je třeba stavebnice Revell, následuje Dragon, Trumpeter, UM.
Každá má své mouchy a na všechny existují doplňky, lepty, nová kola, reziny atd.

Pokud chceš verzi T 34/76 kup si Zvezdu, snadno sestavitelná, jednoduchá a pěkná stavebnice....dál můžeš jít opět do Dragonu, Trumpeteru nebo UM.

Firmy jsou psány za sebou podle kvality a sestavitelnosti modelu. Ne co do přesnosti vůči předloze.Snad ti to pomůže. Mám postavených asi 30 těchto strojů, tak pokud bys chtěl upřesnit nějaký model můžu dát informace i o konkrétní stavebnici pokud ji mám :)
Jan Pavlik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 03 dub 2012, 13:33

Jak píše Honza . Kup si T-34/76 od Zvezdy a můžeš si udělat Jaroše .
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod klimeji » 03 dub 2012, 14:18

Ok. Zkusím si sehnat Zvezdu. A "Jaroš" je kdo?
Jakmile začnu, založím si vlákénko a budu žebrat o rady... :arrow:

A abychom si rozumněli: ZVezdou T-34/76 je míněn ten "snapkit - no glue required" číslo Z5001?
Jirka Klimek
Na mé výtvory pište, co vidíte a já uvidím, jak se s tím vypořádám, ale určitě bez záště a osobních impertinencí.
hotový a nevyfocený Razorback
Boj s Hindem-DOBOJOVÁNO
klimeji

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse