Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 42 z 137 • 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 137
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod Juraj Dzúr » 24 led 2009, 23:17

ne ne ja mam o minutu lepsi cas :-D :-D :-D
Juraj Dzúr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod smoulinko » 25 led 2009, 09:59

Ako to je pri LM s objednavkou a zasielanim tovaru kad ho nemaju skladom a postupne im prichadzaju objednane polozky?ja som objednal 2 modely este v decembri,jeden zohnali do 2 tyzdnov a hned ho poslali.druhy este stale svieti -v procese.posielaju to vzdy tak ze ked zozenu aj len jednu vec tak to poslu?alebo staci len mail nech zasielku poslu len ked bude kompletna.
smoulinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Markus » 25 led 2009, 10:30

máš priamo možnosť označiť v objednávke don´t split shipment- nerozdelovať objednávku. JA si väčšinou počkám dva -tri týždne a ak to nezoženú tak posielam mail aby zrušili danú položku a objendám si niečo iné.prípadný rozdiel ti nezmizne vznikne ti kredit ktorý môžeš použiť neskôr
Marek Mojžiš
INTRUDER / PROWLER hotovo:zásoba 13:18
Markus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod xxmatoxx » 29 led 2009, 11:31

Pri nakupe z http://www.modelsforsale.com poslu e-mail s vyskou postovneho (nepoistene a poistene) a dalej tam pisu ze im treba dat vediet ktore pozadujem a ktory sposob platby. Tak som im odpisal 2krat lebo 1.mail sa mi vratil ako nedoruceny (zvolil som si poistene postovne a platbu cez Paypal). A chcem sa spytat ci este pride od nich nejaky mail alebo uz mozem zaplatit ? Dakujem.
xxmatoxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod smoulinko » 29 led 2009, 11:43

ak suhlasis s vyskou postovneho tak to rovno zaplat.ja som mal balik do 5 dni doma.tusim este poslu mail ze objednavka bola potvrdena.
smoulinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Boss Geo » 29 led 2009, 14:46

xxmatoxx píše:Pri nakupe z http://www.modelsforsale.com poslu e-mail s vyskou postovneho (nepoistene a poistene) a dalej tam pisu ze im treba dat vediet ktore pozadujem a ktory sposob platby. Tak som im odpisal 2krat lebo 1.mail sa mi vratil ako nedoruceny (zvolil som si poistene postovne a platbu cez Paypal). A chcem sa spytat ci este pride od nich nejaky mail alebo uz mozem zaplatit ? Dakujem.

Neviem aký máš spôsob platby, ale pri platbe kartou zadáš údaje o platbe hneď pri zadaní objednávky a Vince Ťa mailom potom už len vyzve na výber spôsobu odoslania, podľa toho Ti dopočíta shipping a zrealizuje si platbu z Tvojej karty. Potom Ti len oznámi odoslanie Tvojej objednávky. Pri iných spôsoboch platby nemám skúsenosti s postupom. :)
Boss Geo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rado1 » 30 led 2009, 09:37

Tak moja skúsenosť s luckymodel - celkom super
Objednávka podaná a zaplatená 18.1.2009. Tovar nebol skladom, bol AVAILABLE. 20.1.2009 tovar už bol naložený na lietadlo a 29.1.2009 bola F-117ka + 4x4Hummer od Tamiye doma :D
Ale mám otázočku - na luckymodel píšu o bonuse 12doláčov pre nových zákazníkov. Ako sa uplatňuje tento bonus (coupon) ? Kde ho nájdem ? V balíčku bola iba stavebnica, nič iné. V mailoch,čo mi posielali keď som to zaplatil a keď to odoslali som to hľadal, ale nenašiel. Ak máte skúsenosť, dajte vedieť prosím.
Na stole:B737-800 Travel Service 1/144, Lotus 79 1/20 Hasegawa
Hotovo:AH-64D Apache viewtopic.php?f=6&t=50362 F-117A viewtopic.php?f=6&t=67907 KITT Season 4 viewtopic.php?f=165&t=65647 Mustang GT350R viewtopic.php?f=165&t=73021
Rado1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Juraj Dzúr » 30 led 2009, 12:21

bonus dostanes pri objednavke nad 100$ potom sa ti tych 12$ pripise na kredit a mozes ich vyuzit pri dalsej objednavke
Juraj Dzúr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rado1 » 30 led 2009, 12:35

redliner píše:bonus dostanes pri objednavke nad 100$ potom sa ti tych 12$ pripise na kredit a mozes ich vyuzit pri dalsej objednavke

Už mi je to jasné. Díky. :D
Na stole:B737-800 Travel Service 1/144, Lotus 79 1/20 Hasegawa
Hotovo:AH-64D Apache viewtopic.php?f=6&t=50362 F-117A viewtopic.php?f=6&t=67907 KITT Season 4 viewtopic.php?f=165&t=65647 Mustang GT350R viewtopic.php?f=165&t=73021
Rado1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Škoda » 03 úno 2009, 09:24

Přidávám také malé info - vcelku pozitivní zkušenost z nákupu na LuckyModel:

Objednával jsem A6M2 zero 1:32 Tamiya s atributem "In Stock" - od objednání do doručení domů 11 dní.

Při nákupu z e-shopu v ČR (kde tedy mimo jiné model momentálně není k dostání :wink: ) by mě to vyšlo na cca 2500 Kč (2400,- za model + 100,- za poštovné).
Na LM jsem ho zakoupil (v přepočtu na aktuální kurz dolaru) za 1600 Kč. Spolu s poštovným mě vše vyšlo na 2200 kč
V této částce bylo 1,7$ za Tracking number (zbytečnost, na Hong Kong poště to ukáže pouze, kdy byl balík expedován)
a dále 4% z placené částky za použití PayPal (cca 100 Kč) - dle mého je to bezpečnější než platba přímo kartou.

Takže závěr: ušetřeno cca 300,- Kč, rychlé dodání a navíc se jednalo o model, který není v nabídce e-shopů v ČR (našel jsem ho pouze na valka.cz, ale pochybuji, že ho mají na skladě). Spokojenost 8)
warbirds-blog.cz
Galerie modelů
FB Warbirdsblog
Pavel Škoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ron » 03 úno 2009, 14:30

v modelari 1/09 sa sefredaktor jezevick venuje nakupu modelov zo zahranicnych eshopov.
som rad, ze dal temu na zamyslenie, nekaza, a ze je zvedavy aj na nazory.
kedze s jeho nazorom nesuhlasim, preto by som si dovolil reagovat a argumentovat.. modelarske veci si kupujem online zo zahranicia prakticky od zaciatku mojej "modernej" modelarskej "kariery", preto s nim mam dostatok skusenosti a mozem sa vyjadrovat empiricky.
prispevok som dal do tejto temy, kedze sa tomu priamo venuje, ale odkaz sem dam aj z temy modelar...

jezevcik: ...ze si myslime, ze nase kamenne obchody (LHS - Local Hobby Shop) su najdrahsie na svete a nevedia, co so pytat za tovar.
- nie. nemyslim si to. nie su nijak specialne drahe, v zasade predavaju za europske maloobchodne ceny (MC, MSRP). teda taka tamyia, alebo revell je v zasade za rovnaku cenu u nas a v cesku a v rakusku a ... ale samozrejme nie za take ceny, ako v krajine povodu, to da rozum!
jezevcik: a ze je teda vraj lepsie si objednat tovar v azii a cakat na postu. ale ze veci nie su take, ako sa zdaju na prvy pohlad. a ze je to tak, ako s cenami leteniek.
- ano je to vyhodnejsie!
- ano, veci su take, ako sa zdaju na prvy pohlad a nie je to ako s cenami leteniek. nikto sa pred vami nesnazi nic skryt! to nie su obchody, ktore sa snazia nalakat a nechat po pouziti nespokojnost.
jezevcik: ze po priratani postovneho, najma toho najdrahsieho leteckeho nestacime "zirat"?
- ale ved predsa je jasne, ze ked si nieco niekde objednam, tak si zaplatim aj postovne! a na cenu sa pozeram ako na vysledny celok! je to prekvapko, ze to nie len cena tovaru sa plati, to je fakt...
- a to najma z azie, mame casto paradne na vyber. je tu ems sposob. za 5 dni to mat doma bude logicky o drahe. potom je to registrovany airmail. to vychadza realne na nejakych 10 sni zvycajne. a to uz je cenovo vyhodnejsie. kto to nemusi mat do dvoch tyzdnov doma, pokojne moze pouzit SAL (neregistrovanu postu). to je pomer cena/dodanie asi najlepsie. finta je v tom, ze neregistrovana posta caka, kedy sa v ktorom lietadle uvolni miesto a budu ju tam moct prihodit. pri registrovanej ju do toho lietadla proste vlozia, ma tam svoje vyhradene miesto, preto je drahsie. tento spodob moze trvat zvycajne tak 2 tyzdne, az mesiac. ano, je tu aj pozemny sposob dopravy, ktory je lacny, ale trva tak 2-3 mesiace. nejde len o cas, ale ide aj o riziko, tam sa balik uz naozaj moze stratit lahko. raz som ho pouzil a bol som spokojny, ale inak pouzivam sal alebo registered. takze ano, je tu na vyber, a kazdy s tym ma a moze pocitat. nie su to skryte poplatky, lahko sa da postovne zistit, casto je to priamo na stranke, alebo pri zadavani objednavky. pripadne nie je problem pozriet sa na stranky japonskej posty a postovne vypocitat a vybrat si, co je momentalne najvyhodnejsie. z usa je to uz horsie, pretoze tam je na vyber len z dvoch sposobov. lodou uz to nejde. navyse v usa islo postovne vyrazne hore a je uz vyslovene neprijemne.
a to, ze za dobierku za model objednany u nas zaplatim povedzme 2€ a za model objednany v japonsku 8€ je maximalne pochopitelne, kto to nechape, musi nakupovat asi len v tom LHS, tam postovne skutocne nema. teda ak nepocita benzin/mhd/opotrebovanie klbov.
inac toto je pomaly, ako keby som si kupil auto. nebodaj vyhodne. a zhrozil by som sa, ze to este potrebuje znacky, a kolky na prihlasenie, a nebodaj, ze to chce aj zimne gumy, alebo benzin...
- co sa doby cakania tyka - no ano, pockam si mesiac na model. kolko z nas uz len potrebuje ten model okamzite v ten den? nemam doma nic v zasobe? nemam nic rozrobene? nekupujem ten model aj tak len do "buducej spotreby"? no tak ruku na srdce, pockat 2-4 tyzdne ROZHODNE problem nie je!
jezevcik: nas balik si mozu vsimnut colnici.
- no jasne, ved je to ich praca. lenze hura, bezcolny limit je 150€. kto si len tak objednava modely a spol za viac ako 150€? nehovoriac o tom, ze pri modeloch v takej sume to bude aj vaha a hodne vysoke postovne. rozumne si to clovek (a casto to urobia aj priamo sami v tom obchode) rozdeli na viac mensich balickov, ktore maju dokopy mensie postovne ako jeden velky. a uz je to v bezcolnej hranici. je pravda, ze predtym si baliky colnici vsimnut mohli. aj ja som par krat zaplatil mastne clo+dph. velakrat sa tomu dalo vyhnut atd. ale to uz je v zasade minulost.
jezevcik: ...riziko zneuzitia kreditnej karty...
- ja vsade platim iba paypalom a je po riziku. navyse je to absoutne pohodlne. ako spomenul freejack vo svojom okienku, ze nenakupuje, kde neberu visu, ja uz prakticky nenakupujem, kde "neberu" paypal. tu viac niet co dodat. toto je dnes najrozsirenejsia vyhovorka/mytus. nenakupujem online, bojim sa zneuzitia karty. no tak ludia, budicek!!!
mimochodom, ked uz sme taki opatrni... davate si dokladne pozor pri pouzivani karty doma, v obchodoch? pri pokladni v tescu, ak je treba vytukat pin, dokonale si zakryjeme ciselnik? davame pozor, ci sa na nas niekto netlaci? nepozera cez plece? pri vybere z bankomatu si najprv skontrolujeme bankomat, ci na nom nie je nieco nenapadne namontovane, alebo ci niekde (aj v okoli) nie je kamera? zakryjeme si poctivo klavesy a tukame naslepo? ano? vzdy? takze rizik je viac, len niektore povazujeme asi za zbytocnejsie...
jezevcik: reklamacie, ponicenie postou, strata
- ano, toto vsetko tu mozne je.
reklamacia - nemam skusenost, ale ludia vravia (azia), ze tovar sa jednoducho vymeni, resp. rovno poslu novy kus. zaroven ani neviem, ako funguje reklamacia u nas. ked si pri kupe neprehliadnem vsetko dosledne, a vratim sa neskor, ze mi nieco chyba napr. obavam sa kysleho ksichtu predajcu, ved ako moze vediet, ze som to nestratil ja? ale ako hovorim, neviem, neskusal som ani jedno, ani druhe (tuk tuk tuk).
ponicenie - vacsina situacii zrejme skonci smutkom kupujuceho, ale pocul som situaciach, ze bol poslany novy tovar. neviem, nemam skusenost. nastastie.
strata - ano stava sa. preto je k dispozicii tracking, alebo poistenie. podla chuti na zvazenie rizika kazdeho sudruha.
jezevcik: kym budeme nadavat na obchodnikov u nas, mame si uvedomit, ake to je mat naklady, konkurenciu, skladove zasoby, ze je to drina, ze zakaznikov je malo a predava sa pomaly.
- nenadavam na nich. uz nenadavam. nadaval som, ked som v zaciatkoch byval konfrontovany s klasickou situaciou, ked som pocas stavby potreboval nejaku chemiu, alebo pomocku a nemohol som to zohnat v okolitych LHS. neboli (a stale nie su) zasobene podla mna jednoznacne zakladnymi vecami (napr. komplet paleta farieb znacky, ktoru predavam je u nas utopia). to som si zanadaval. preslo ma. vela mam do zasoby, ostatne sa sem tam da zohnat, ostatne objednat.
- ano, je to tazke podnikanie. absolutne uznavam. ale naozaj je to tak, ze ich to nikto nenuti robit. a az pride moment, ze budu stratovi, tak to robit prestanu, lebo ved ako by mohli - cize stale tam nejaky zisk asi je...
- prvy impulz obratit sa na online shop bol v tom, ze som chcel model, ktory sa tu kupit nedal (nascar). ja nenutim nikoho dovazat nieco, co sa mu nema predavat, ale potom sa nesmie cudovat, ze sa niekto obrati (musi) na zahranicie. ked som zistil, ze je to v pohode, mam na vyber, je to pohodlne a este k tomu aj vyhodnejsie, tak uz nebolo cesty spat. mat na predajni par pomocok, naradia, chemie je zrejme cesta, naco sa zbytocne zasobovat kompcom veci, ale zase je to o tom zhanani si tych konkretnych chybajucich veci inde. veci vonku bezne dostupne sa tu objavju na sutaziach na burzach, kde to sposobuje nadsenie a orgie (nakupne samozrejme :>). (skor drobnejsi predajcovia, rovnako z dovozu z toho isteho zdroja.) keby boli predtym v obchode, mohli byt nakupene tam...
- nestaviam "standardne modelarske kategorie"(auto /us, nascar/, moto, sci-fi, gundam...), obchody ma nevedia zasobit. neoplatilo by sa im to, to uznavam, takze nakupujem online.
- donutili ma vediet sa obratit inde. aj ked sa tam sem tam v LHS po nieco skusim zastavit, neviem, ci by mi skutocne seriozne chybali...
jezevcik: ked nebudu LHS, nebude prilev novej krvi, deti nezacnu s modelmi atd. zaroven bude mensi dopyt po modeloch, tak bude mensia ponuka. t.j. menej firiem a menej modelov, horsie ceny.
- asi to ma to bude mat vplyv, ale neviem, aky velky (za nasho zivota).
- dumal som na touto vecou. zrejme sa moj postoj nebude mnohym ludom pacit. mne je to jedno. ano, je mi ukradnute, ci budu mali modelari, alebo nie. jedine - az budem mat potomka vo veku modelarskeho juniora, bude mi luto, ak ho modelarcina zaujimat nebude. ale to je tak vsetko. aj tak je ich asi stale menej. efekt? pre mna ziadny. sice je pravda z makro pohladu bude aj menej vyrobcov a menej modelov. ale co ja viem, ci a ako a dokedy budem stavat modely. budem mat istotne aj zasoby. a uz teraz je tolko modelov, co by som este chcel postavit a este viac, co by som chcel mat, ze asi staci, cize tohto efektu sa ani velmi bat nemusim. navyse su krajiny (japonsko) a odvetvia (gundam napr.), kde kym to pride do takeho stavu, my tu uz nebudeme. sebecke? su aj horsie sebecke veci. tak si moji vnuci najdu ineho konicka... navyse ma napadla 3d tlac. som presvedceny, ze bude urcite bezne cenovo dostupna, takze v tomto vidim do buducna zaujimave novinky.
inac je kopa ludi, ktora sa mladezi venuje. maju moj obdiv a respekt, je to narocne, dokonca rizikove. navyse to berie cas na vlastne modely. vravim, je to uznaniahodne. ale ja taky zjavne nie som.
jezevcik: LHS a pozretie si modelu nazivo pred kupou. a internet urcite na to nestaci
- viem / poznam / vidim, ze pre vela modelarov to ma stale vyznam. no tak nech sa paci, mozete ist do LHS. mna to nezaujima. a ano, foto na nete mi maximalne staci. ak je to nieco, co chcem, tak aj to kupim. ak to nekupite kvoli kvalite (a nie je alternativa od ineho vyrobcu), tak to vam na tom asi ani tak nezalezi, co?
- nehovoriac, ze bezne sa rozprudi debata ako tam a tam nenechaju pozriet model, otvorit krabicu atd, cize ako je to s touto vyhodou realne?...
jezevcik: svindlovanie s celkovou cenou z azijskeho obchodu?
- nerozumiem presne - akoze cena sa ma pocitat aj s postovnym, lebo ona vlastne nie je taka nizka? to som uz povedal vyssie. alebo ze nepodvadzat s hodnotou, aby to preslo pod colnym limitom bez cla+dph? aj tomu som sa venoval.
jezevcik: ked uz teda jezevcik prehltol, ze nie sme ochotni zajst do LHS, a chceme nakupit online, tak si mame objednat z domaceho online shopu.
- jasne mozme. ale ked uz objednavam online, mozem rovno tam, kde je to vyhodnejsie. co navyse dostanem od domaceho eshopu? ja sa musim kruto pozerat na vyhody pre seba. je to konicek a usporene prostriedky sa pocitaju! oni to tiez musia doviezt, spracovat to, atd, cize preplatim...
- opat ma maloktory dostatocnu ponuku na nestandard. povedzme ze tak jeden. aspon sa snazi tvarit, ze je. avsak nebudem cakat MESIACE!!! na nejaky tovar, pricom bezne hlasia zakaznici, ze ani nedojde, ked to opat mozem mat priamo zo zdroja. a opat vyhodnejsie.

jezevcik ma teda svoj postoj. ja som vsak presvedceny, ze v 21. storoci je to uz out. vyznieva to teda ako protekcia (myslene ako snaha o ochranu) domaceho podnikania, kseftu znamych, alebo svojho?
antireklama zahranicnych eshopov v prostredi rozsirujucej sa ich popularity.
casopis modelar je, mam taky dojem, povazovany za "mienkotvorne" medium v ceskoslovenskych modelarskych kruhoch a neraz som sa stretol s tym (je to pochopitelne), ze veci, ktore v nom ludia citaju su potom povazovane za "to prave". nazor, ktory tam odznie, je tiez len subjektivny, preto je dobra diskusia k veci...

este mame nakupovanie na ebay, ale to si pockam, kym niekto napise, ze to nie je dobre... :)

sorry sa dlzku prispevku a vdaka za pozornost

a teraz - hor sa na nakup v znameni .co.jp :-D
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

In Rust I Trust
ron

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MIRO-K » 03 úno 2009, 16:13

to ron

Úplne súhlasím s tým, čo si napísal. Toto je debata na dlhé lakte a Ty si bol podľa mňa ešte stručný. =D> =D>
MIRO-K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 03 úno 2009, 16:52

Krásnej elaborát =D> =D> =D>
Absolutně souhlas ;-I
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod smoulinko » 03 úno 2009, 17:00

plne suhlasim!!ten clanok v modelari som cital a tiez si myslim ze nakup cez zahranicie je lepsi.hlavne v ponuke od kdeakych vyrobcov a cena ani nehovorim.cely clanok mi pripadal ako prihrievanie si polievocky od -jezevcika. :evil: mozno vlastni modelarsky obchod a nejako mu to nejde... 8-)
smoulinko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod marek319th » 03 úno 2009, 17:43

Tak ja mam s nakupovanim modelov v slovenskych obchodoch dost neblahe skusenosti...castokrat neochotni ludia, ktory sa zaujimaju len o svoje zisky a nakupujucich maju tazko v p...,reaguju len na objednavky cez svoj eshop, ale pokial ma clovek na nich konkretnu otazku ohladne noviniek pripadne imi ponukaneho sortimentu tak sa odpovede na mail nedocka ani po jeho opakovanom odoslani, a to im samozrejme na stranke svieti veticka "Radi odpovieme na Vase otazky", nechapem naco tam potom uvadzaju svoj mail ked na ne odmietaju odpovedat...
Taktiez sa mi stalo, ze som v nemenovanej bratislavskej predajni objednaval na svoje meno par stavebnic, predavac slubil ze vyzisti co je dostupne a ozve sa...samozrejme ze sa nic nedialo a to ani potom, ako som spominanu predajnu kontaktoval mailom a pytal sa na objednane veci...az raz nahodou som pri prezerani ich stranky natrafil na mnou objednane stavebnice, ktore ale figurovali v eshope...po telefone(volal som ja fime, nie firma mne) mi bolo zdelene, ze tovar este nie je zadeleny a ze ked sa k tomu dostanu okamzite ma budu kontaktovat...to ze sa nikto uz neozval snad hovorit nemusim, proste ma mali na salame a objednane stavebnice pustili rovno do predaja...asi mali pocit, ze svoje tel. cislo som im nechaval len tak pre nic za nic! [-X
Naproti tomu s eshopmi v CR mam uplne opacne skusenosti, najradsej berem od modelimexu...konaju rychle, maju siroky vyber tovaru a hlavne zo zakaznikom vedia komunikovat, odpovede na mailove otazky mi prichadzali spravidla do hodiny po ich odoslani, vedia poradit a ak bol s niecim problem dali mi obratom vediet - takto nejako si predstavujem korektny pristup k zakaznikom!!! Dobre skusenosti mam aj s bilekom. :wink:

Sorry za spam, ja viem ze uvedene obchody niesu pre vacsinu z nas "zahranicnymi", aj ked mne ako slovakovy su aj ceske predajne zahranicne, ale ked sa tu spominalo porovnavanie "domaceho" a "zahranicneho" pridal som svoju skusenost...takze zhrnute: u mna jasne vedie zahranicie(Ceska Republika) nad domovom(Slovensko)...v LM a podobnych shopoch som zatial neobjednaval, ale co poznam ludi(a nie je ich malo) su s nimi maximalne spokojni.

:evil: SLOVNESKI OBCHODNICI ZAMYSLITE SA NAD SEBOU!!! [-X
marek319th

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2047 • Stránka 42 z 137 • 1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 137

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna