Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Lodě a ponorky ‹ Plachetnice (Sailboats) ‹ Plachetnice (Sailboats) Galerie modelů
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

HMS VICTORY z papíru, Shipyard + vlastní úprava, 1:96

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

HMS VICTORY z papíru, Shipyard + vlastní úprava, 1:96

Příspěvekod DORIS » 22 čer 2010, 09:36

Dne 20.6.2010 jsem po devítí měsících velmi intenzívní práce dokončila HMS Victory. Model jsem stavěla s velkou chutí a práce mne bavila, což se odrazilo i na samotném výsledku. Oproti dříve postaveným modelům je tato Victory mnohem dál v kvalitě provedení a použitých technologiích, ač vždy by to šlo udělat ještě líp a eliminovat některé chyby. Věřím, že získané zkušenosti budu moci zúročit u dalších modelů a že zde popsaný postup práce pomůže i dalším lidem, kteří budou hledat náměty při stavbě plachetnic.
Celkový počet hodin, které jsem nad Victory strávila, přesahuje odhadem 2000. Pracovala jsem na ní velmi intenzivně, některé dny i více jak 12 hodin, často i dlouho do noci. Plachetnice je cca 110cm dlouhá, 80 cm má na výšku a cca 40 cm měří v nejširším místě přes hlavní ráhno. Hmotnost včetně stojanu čítá přes 4 kg. Osvětlení zajišťují žárovičky a LED diody zapojené do třech samostatných obvodů a na hlavním stěžni je ještě jedna LED zapojená zvlášť ke knoflíkové baterii.
Ač je model oficiálně dokončen, mohou se na něm objevit drobná vylepšení, která mne časem napadnou nebo příjdou z Vašich námětů.
Na závěr bych ráda poděkovala Vám všem, kteří jste se mnou sdíleli stavbu Victory. Bez Vás bych ji nikdy takto nezvládla a velice si Vaší podpory vážím!
Velký dík patří kapitánovi KL. za špičkové rady a náměty, které tento model posunuly mnohem dál.

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

Budou zde postupně ještě přidány fotografie za soumraku a detailní záběry na model pořízené v exteriéru.
Naposledy upravil DORIS dne 22 čer 2010, 11:06, celkově upraveno 1
Doris

NON PUDOR EST NIL SCIRE, PUDOR NIL DISCERE VELLE.
DORIS

• Odpovědět s citací

Re: HMS VICTORY z papíru, Shipyard + vlastní úprava, 1:96

Příspěvekod marty.nett » 22 čer 2010, 10:28

Co k tomu dodat? Naprosto dokonalé. =D> =D> =D> =D> :P :P :P [-o< [-o< [-o<
Sledoval jsem tvoje stavby i na foru papirovemodelarstvi.cz a je to stále lepší a lepší. :shock:
Dokončeno: http://modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=65562
marty.nett

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hančár Ladislav » 23 čer 2010, 22:01

Toto je z papiera???Neskutocna nadhera [-o< [-o< [-o< [-o< [-o<
https://laci-ltd.uk/en/
Hančár Ladislav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 24 čer 2010, 08:10

Velive Vám děkuji! Mám radost, že se Vám Vicy líbí. Už aby se zlepšilo počasí a přestalo to venku foukat, ať ji mohu nafotit v exteriéru.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod .MG. » 25 čer 2010, 20:42

Co na to říci :-k
modely stavím a sleduji přes 20 let, ale něco tak nádhernýho jsem ještě neviděl :shock:
Podle mne je to ten nejkrásnější model, co jsem kdy kde viděl.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
http://zaobzorem.webgarden.cz/rubriky/vitej-cizince - můj web o majácích, rozhlednách a věžích
.MG.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 26 čer 2010, 20:32

.MG.: Srdečné díky, je pro mne ctí, že takto hodnotíš moji práci. Je však zde mnoho dalších obdivuhodných prací, které jsou mnohem dál, než ta moje. Mám se stále ještě co učit a dohánět, ale hlavní je, že mne tato záliba baví.
Tak se mi dnes povedlo udělat fotky v exteriéru a myslím, že se docela povedly. Mám je i v plném rozlišení, každá má cca 3MB, kde vyniknou i velmi jemné detaily. Zde nahraji fotky z galerie. Tak si je vychutnejte a přeneste v představách se stejně jako moje maličkost k mořím, které tato plachetnice kdysi hrdě brázdila.... 8)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ] [ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pepík » 09 črc 2010, 19:18

Ještě nikdy jsem nic lepšího neviděl. Smekám před Vámi a hluboce Vás obdivuji. =D> =D> =D>
Pepík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomot » 09 črc 2010, 20:21

Tak myslim, ze Vy uz ste v inej lige. Je to uplne famozne. =D> =D> =D> S cistym svedomim by som Vam vyclenil osobitnu sekciu tu na fore. :-D
U-boot VIIC 1/350, Revell
Round Table Class Trawler 1/700 WEM
Gundam - Strike Freedom
Gundam - Jesta Cannon
Gundam - RB-79 Ball Ver.Ka
tomot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 09 črc 2010, 21:01

Velice si vážím Vašich slov a děkuji za ně, je to pro mne velká pocta. Je to zatím můj nejlepší papírový model, nicméně je toho spousta, co bych ještě mohla zlepšit a naučit se dělat kvalitněji na svých modelech. Bez cenných rad a pomoci dalších lidí i zde na fóru bych Victory takto nezvládla, díky nim jsem se posunula ve své práci dál.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rsuchan » 09 črc 2010, 21:32

:shock: V podstate pre mňa žiadne prekvapko. Stavbu som si pre pohladenie ducha a očí občas prezrel. Je to nádherný kus, s tými fotkami v exteriéry ako skutočná. Takže na záver ešte jeden obrovský aplauz =D> =D> =D> =D> [-o< [-o< [-o< [-o<
Rado Sucháň 50 rokov

«Never in the field of human conflict was so much owed, by so many, to so few»

Dokončené: SBD-3 Dauntless ; Mil Mi-1 ; F-16C Fighting Falcon ; Hawker Sea Hawk ; Supermarine Spitfire Mk.IX
rsuchan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod korki » 09 črc 2010, 22:35

stavbu som sledoval velmi dlho, ale ako technikar, ktory sa do lodi prilis (vobec) nerozumie, som do toho kecat nechcel a slova chvali som si nechaval az na samy zaver..... tieto tipy lodi sa mi odjakziva pacili a pri vzhliadnuti tvojej neskutocnej prace dostavam chut si nieco podobne v buducnosti postavit, ale radsej z dreva, lebo z papieru by som neurobil ani len kostru.....dat dokopy taketo dielo z papieru....mne sa rozum zastavuje :o #-o .....je to majstrovske dielo po vsetkych strankach a je zbytocne dalej o tom basnit, hlboko sa [-o< [-o< [-o<

PS: sledujem dalsie tvoje stavby a tesim sa na ich dokoncenie :)
Martin, 33 rokov
Coming soon: viewtopic.php?f=58&t=137790
Galéria http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=7&t=53476
korki

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sobi » 10 črc 2010, 10:43

co dodat, parada!! =D> (kdyz si vzpomenu na sve modely z ábíčka pred 20ti lety :grin: )
Na stole: 1:35 SD-100 Dragon
2020 1:32 Caudron C.714 Fin, SH 1:32 Fiat G-50.II Fin, Special Hobby
2019: 1:35 ACV Dorchester Alenka, SKP Model
2018: 1:35 ČSR Panther, Dragon
sobi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DORIS » 12 črc 2010, 10:24

Velice Vám děkuji za pochvalu, je to pro mne čest, že moji práci takto hodnotíte. Motivuje mne to k další práci a budu se snažit co nejvíc, aby se Vám i další mé výtvory líbily.
Doris

DORIS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Zábojník » 12 črc 2010, 11:17

je to nádhera!!! =D> =D> =D> =D> =D>
Fertig:

Mé stavby 1/48 (Seafire Mk.47, Mig-29A Fulcrum CZ, ...)
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=27009

1/48 Hawker Tempest (Eduard)
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=16858&st=0&sk=t&sd=a&start=75

1/48 HAWKER TYPHOON Mk.IB Car Door (Hasegawa)
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=57&t=23391&st=0&sk=t&sd=a
Radek Zábojník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vacek » 13 črc 2010, 13:40

nádhera a smekám =D> =D> krásná práce
já měl tu možnost se poní i projít a na živo je to neskutečná nádhera :P :P :P
1:1 viz příloha můžete porovnat
Přílohy
vic.jpg
vic0.jpg
vic1.jpg