Založím si chlívek, jelikož už nějakou dobu na 111ce dělám, zatím tedy na motoru. Pro mě je tahle Tatrovka srdeční záležitost, takže to nebude víkendová akce, ale dlouhý Kopřivnický maraton Začal jsem jak jinak než od odlitku bloku motoru (sympatické licí číslo 111 01 01). A také nesmím zapomenout poděkovat Pavlu Behenskému a Petru Horoškovi, jejichž skreče Tatrovek mě vybičovali k tomuhle počinu, takže díky pánové!
svět se zbláznil, my ne Určitě bych časem chtěl pokračovat v téhle nekonečné řadě variací, ale začnu určitě valníkem. Času na rozmyšlenou, která verze nakonec vyhraje, je zatím dost. (T111R, T111N, T111S.. )
Díly bych rád nechal zaformovat, ale je otázka kolik lidí by pak o to mělo zájem a na kolik by vyšly samotné odlitky. Přeci jen bude to nějaký to kilo polyuretanu, ale to dost předbíhám.
foxbat píše:Super práce... ten soustruh je tvůj? Co je to zač?
Díky všem za povzbudivé komenty, sledovat klidně můžete, ale nečekejte moc častý přírůstky, natož hotovou Tatru příští měsíc! To vás varuju
Soustruh je můj, PROMA SM-300E. Je to sice z pohledu soustružníků jen malý koťátko, ale na modelářské potřeby to stačí. Spíš mě trochu trápí vůle v příčným suportu, ale zatím jsem moc neměl čas ani chuť to řešit. U plastu je to koneckonců shůdnější nejsou tam takový reakce a síly, ale obrábět hliník, natož ocel si na něm představit nedokážu.