Jak již jsem předeslal, cena vajec prudce stoupla a vlastnit slepici je nad zlato. Proto jsem se rozhodl postavit si do sbírky další, tentokráte trošku starší kousek.
Bude se jednat sice o dámu v letech, ale v nejlepší kondici - auto z roku 1996 prochází totiž v posledních letech velice důslednou rekonstrukcí, která mimo jiné znamenala i přestavbu z původní verze 4x2 na aktuální 6x2 s pevnou vlečenou zvedací nápravou s jednomontáží.
Pod kapotou je ukryt kultovní 14 litrový osmiválec o výkonu 420 koní (i když se auto navenek tváří, že má o 30 víc)
Auto je ve vlastnictví Scania Česká republika a v péči teamu z dealerství severní Čechy. Vždycky jsem tak k němu měl blízko a na vlastní oči sledoval vývoj, nicméně, když jsem měl tu čest se s "Máňou" zúčastnit loňského TruckFestu, bylo jasno, že ji ve sbírce musím mít.
Ve stavbě mi budiž nápomocny vskutku nadstandardní podklady, celá rekonstrukce je totiž důkladně zaznemenávána na fotografiích, které mám k dispozici. Jako doplněk mi budou sloužit i podklady, podle kterých se přestavovalo skutečné vozidlo.