Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Motorky ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Ducati Desmosedici 2011 + 2012

In-progress builds
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Ducati Desmosedici 2011 + 2012

Příspěvekod Charon » 03 říj 2011, 22:05

Téma s Rossiho M1 08/09 je tak nějak završeno - motorky, kterých se téma týkalo jsou hotové a galerie bude brzy následovat a nedodělky (2010) bych rád dokončil souběžně při tomto tématu, ale nebude tu stavba samotná.

Proto načínám další téma, které je vlastně stále aktuální a to letošní desmosedici se kterou se Doctor nemůže stále popasovat. Motorky budou dvě, jedna ponese název Desmosedici GP11 a druhá bude GP11.1 - snad nepojedou do konce roku ještě na nějaký úplně jiný :D .
GP11 se budu snažit udělat podle závodu v Le Mans, kde byl Vale poprvé a zatím naposledy na bedně s Duc a druhá ještě nevim, ale asi naše Brno.
Motorky budou postaveny na základu Tamiya Desmosedici GP4 a kapoty a další blbosti na hotovejch modelech, nebo hračkách - říkejte tomu, jak chcete a bude se i dělat znova ledacos.
Dekály mám na obě motorky - díky panu Havlinovi z Car-Model-Kitu - jsou od KS Workshop a jsou úplně čerstvé z japonska! někteří je mohli vidět a prohlédnout na Eday.

Stavba bude pojata jednodušeji než u yamah 08 už i vzhledem k faktu, že doplnků se na GP4 moc nedělá (oproti yamaham) a hlavně ty co jsou toho zase s GP11 nemaji moc společnýho - asi jen řetěz

PS: Díky Wíťovi za to, že mi sehnal polotovary přes Ebay!!!!
Přílohy
3.jpg
GP11
gp11_1_rossi_assen1.jpg
GP11.1
Naposledy upravil Charon dne 13 říj 2013, 16:24, celkově upraveno 3
Charon

• Odpovědět s citací

Re: Ducati Desmosedici 2011

Příspěvekod Charon » 03 říj 2011, 22:17

Základy obou motorek bude tvořit model Desmosedici GP10 od Automaxxu - tvarově jsou kapoty hodně dobrý, samozřejmě se bude doladovat finální tvar. U GP11.1 bude použita kapota z modelu Maisto, protože je prostě super vytvarovaná (je to kapota s křidýlkama, co jezdí Karel, ale vlastně křidýlka na 11.1 nejsou)
Zatim jsem jednoho Automaxxe rozřezal a nandal na motor GP4 z Tamiye a nutno říct, že to padlo jak hrnec na zakončení těla. Vlastní rám u Desmosedici tvoří karbon, tento rám je upevněn k motoru a motor má tím pádem dvě funkce (pohon a částečně i rám, nebo nosný prvek). Kyvka je pak přímo na motoru - ale to znáte všichni co jste dělali GP4, tam je to stejné, jen tady trubky nahradil karbon na vrchní části
Přílohy
P1010078.JPG
P1010082.JPG
Naposledy upravil Charon dne 26 lis 2012, 19:03, celkově upraveno 1
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Wíťa » 03 říj 2011, 22:34

Co na to říct? Samozřejmě jsem rád, že se tu objevila tahle stavba jelikož mám rád Ducatky a hlavně po delší době jsi zase šáhnul po něčem jiným než je Yamaha. Velká spousta lidí čeká, že s modelem přijde Tamka, ale ta se k tomu nějak nemá. Tohle je další cesta jak získat model motorky, která není k mání jako stavebnice. Viděl jsem několik Ducatek kde jako polotovar posloužil hotový model ať už GP8 nebo GP9 s použitím dekálů od ST27. Těším se na stavbu a držím palce
Wíťa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod joker.j » 04 říj 2011, 05:08

:shock: Wooooow!...co jiného říct...budu sledovat :wink: .
Rozestavěno:Honda Double
Naposledy dokončeno :Ducati 1199 Panigale S TRICOLORE
joker.j

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romo46 » 04 říj 2011, 06:16

Chlape, sánka dole!! Budem s napätím sledovať. :wink:
romo46

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 04 říj 2011, 08:13

Tak na tohle se těším - budu sledovat Chárone :P
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.Ch » 04 říj 2011, 08:37

Ty mě se.... :P =D>
Hanz.Ch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod rally43 » 04 říj 2011, 11:06

Tenhle tvůj projekt budu pečlivě sledovat :o a držet pěsti, at se ti to podaří podle tvých představ. ;-I Zvlášt na to kombinování dílů ze stavebnic, hotových modelů a vlastní výroby jsem zvědavý - myslím si, že to je cesta jak získávat i jiné modely než ty přestavby za použití různých obtiskových sad. :-k
rally43

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 04 říj 2011, 19:04

Taky si sedám do hlediště... Jasně, že se na ni taky chystám, asi použiju jinou cestu, ale kdo se nepoučí, nic nemá :-)
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 04 říj 2011, 19:32

Chlapi díky - těší mě zatim nevýdaný zájem!!

Dneska jsem vše co šlo napasoval na GP4 a na foto je vidět i zkouška přední kapoty z GP11.1 - na motorce chybí ještě obrácená kyvka, ala M1, a nejen to, samo, že i vejfuk na boku - s tim bude sranda, protože to je docela divnej tvar. Kola samozřejmě budou sedmiparsky, ale zatim je nemam, tak jsem použil z GP4. Rám GP4 je komplet rozštípanej - kuli roubování. A vlastně to co na něm v tuhle chvíly je, vlastně skoro nebude a bude ten karbonovej airboxo/rám.Tohle zatim docela univerzální model, protože na ně pasujou oboje přední kapoty. Brzo vlítnu na úpravu modelu číslo 2 a budu na nich dělat paralelně a pak začnou lést na povrch další změny a nebude to jen ta přední kapota a kyvka.
Muj pocit z tohohle celýho je zatim docela dobrej, protože to jde spasovat dohromady a nevidim zatim žádnej větší zádrhel a hlavně by to mohlo jít docela rychle - jasně záleží i na volnym čase, kterej nad tim budu moct ztrávit.
Brzo pujde do brzdovky na odstanění stávajících barev, který jen klamou a nejsou vidět pro mě důležité věcy.
Zatim to celé vypadá všelijak- takovej slepenec částí různejch motorek, ale jsme stále na začátku.

Jediný co si stále řikam, že to je docela ošklivá motorka...

Dale - povídej tvoji cestu!! že by KS Workshop? klidně SZ
Přílohy
GP11 (3).jpg
GP11 (1).JPG
bude se zkracovat předek - je dost vysoko, cca 1,5mm pujde pryč
GP11 (2).JPG
GP11.JPG
GP11.1 (3).jpg
GP11.1 (2).JPG
GP11.1.JPG
GP11.1 (1).JPG
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dale Cooper » 05 říj 2011, 10:42

ještě uvidím, zatím si počkám, jak vyjde Studio, pokud nebudou špatné referenceš, šel bych spíš do S27. Ale i K.Z. by padal v úvahu, samozřejmě, plánoval bych více verzí-jako u Aprillie.
Dale Cooper

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 06 říj 2011, 17:38

No jo, ST27, úplně jsem na něj zapoměl...
Předpokládam, že jedna z těch dalších verzí bude další Carl. Taky jsem nad tim uvažoval, ale nechce se mi dělat další (třetí) model stejný motorky, kdyby to byl plasták, tak neváham, ale kdo to má předělávat... Ne že by mi to nebavilo, ale už by toho bylo moc zase tak se mi ta motorka nelíbí - Yamaha je yamaha...
KS na mě dělá dobrej dojem, jsem zvědavej, až ho někdo začne stavět
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 14 říj 2011, 20:28

Tady se taky pracuje po pár dnech dávam nějaký foto. Sice podlampičkovky, ale vzhledem k bordelu na stole jiný nebudou - zatim.
Tak nějak pořád pasuju a piluju co se jen dá, trochu zdržení jsou kovový nádrže a podsedlovky v kuse, protože i na kovu jsem musel upravovat a pak je to blbý na tmelení a následný broušení. Na obou motorkách je skoro finální rám od krku k motoru - taková bedna neurčitýho tvaru, která má funkci airboxu. Po kapotama jsou na tom obě skoro stejně, ale i pár rozdílů tu je mezi nima, ale za to nemůžu ani tak já, jako spíš Ducati samotná, protože to jsou dílčí vylepšení mezi oběma typy. Obě dneska dostaly nový sedmiloukotě Marchessini od TS, který dneska dorazily.
GP11 má poladěnej předek, ten původní byl mimo, ted je to lepší, ale ještě to neni úplně ono. O nádržo/podsedlovym dílu byla řeč, boky taky spasovávam atd.
GP11.1 má zatim lehce poladěnou kyvku z M1 05, přední kapota je původem Maisto, ale i ta se postupně mění z testovacích kapot na 11.1 - s tim si ještě užiju a hlavně spasování k nádrži. Ještě musim poladit zadní část rámu (to pod sedlem, k čemu je upevněná kyvka a motor), protože je moc vykouslá. Boky nejen spasovat, ale musim i části domodelovat.
Na obou chybí dodělat hrdlo airboxu a hlavně vejfuky se kterejma mam starosti - hlavně u GP11.1 ten boční elipsovýho průřezu a kuželovýho bokorysu - sakra z čeho to udělam...
Jak je vidět stále to jsou polotovary a dost věcí se musí pořešit. To že jsou v základovce neznamená, že by se blížily ke konci, nebo nedejbože, že jsou to hotové díly, prostě jsem to musel sjednotit, abych viděl základní tvary a linky.

Držte mi palce, je to bejkárna to dělat, ale zase nebudu fnukat - přece jenom jsem si to vymyslel a až budou hotový tak to budou docela raritky, hlavně asi ta 11.1. Na druhou stranu poznávam konstrukci Ducati a nemůžu říct, že by se mi úplně líbila, připadá mi dost složitá oproti M1 a to je možná problém i v reálu. Tvary motorky taky pro mě tak nějak ne úplně ideální, prostě mam blíž k yamaze, tady mi ty linky nedávaji úplně smysl a motorka mi nepřipadá jako celek, ale spíš soubor částí.
Přílohy
GP11.JPG
GP11 (1).JPG
GP11 (2).JPG
GP11 (3).JPG
GP11 (4).JPG
GP11.1.JPG
GP11.1 (1).JPG
GP11.1 (2).JPG
GP11.1 (3).JPG
GP11.1 (4).JPG
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 14 říj 2011, 20:29

a ještě spolu
Přílohy
GPS.JPG
GPS (1).JPG
GPS (2).JPG
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod itchy » 14 říj 2011, 21:06

Práci Chárone velmi obdivuji, pro mě teda těžká písemka... sochačka jak cyp! :shock:
Když čtu ten písemnej popis, jako by na mě někdo mluvil o jaderný fyzice v mongolštině - fotky jsou dudíž v mém případě k nezaplacení =D>
Ducatky hodněi obdivuji, ale po tomhle koukám že veeelmi povrchově a mám se co učit ... o mašinách i modelařině!
Chárone - smekám [-o<
ITCHY - moto 1/12
ČŠG č.7
...dočasně mimo provoz!
itchy

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno